Hlavní obsah

Middlesbrough musí dohnat dvougólovou ztrátu

Do semifinále Poháru UEFA mají našlápnuto fotbalisté Basileje. Švýcarský tým doma vyhrál první ze dvou zápasů proti Middlesbrough 2:0 a do Anglie jedou jako favorité na postup.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Před Middlesbrough nyní leží těžký úkol. Musí hrát útočně a vstřelit minimálně dvě branky, které by zajistily alespoň prodloužení. Zároveň ale nesmí dostat gól; pokud by se Basileji podařilo skórovat, domácí by jim museli nastřílet čtyři branky. Anglický tým tak doplácejí na nešťastný závěr prvního poločasu na stadionu soupeře, kdy během tří minut dvakrát inkasovali. Trenér Middlesbrough McClaren prohlásil, že jeho hráči musejí dnes předvést životní výkon, jestliže chtějí postoupit. Inspirací by jim mohly být jejich poslední dva zápasy; předminulou neděli dokázali nastřílet čtyři branky Boltonu, nyní o víkendu sice dali jen jedinou, na hřišti Manchesteru City ale žádnou nedostali a připsali si druhé vítězství v řadě. Dobrou zprávou je pro McClarena uzdravení brankáře Schwarzera a návrat kapitána Southgatea do sestavy, po odpykání trestu mohou na trávník vyběhnout i Boateng s Cattermolem. Pogatetz je mimo hru se zlomeným nosem a domácí diváci neuvidí ani zraněného Gaizku Mendietu.

Hlavním cílem hostů je dnes vstřelit gól, který by šance Middlesbrough snížil na minimum. Vedoucímu týmu švýcarské ligy se generálka na dnešní utkání vydařila - o víkendu si poradil s nepříjemnými Young Boys Bern a udržel tak jednobodový náskok na FC Curych. Trenér mužstva Christian Gross dnes postaví sestavu podobnou té, která dokázala doma vytvořit důležitý náskok, zadákům Middlesbrough by měl na hrotu znepříjemňovat život Eduardo.

Favoritem dnešní odvety je podle bookmakerů Middlesbrough, proto na něj vypsali kurs 1.75. Věříte, že se budou po devadesáti minutách radovat z postupu? Pak zkuste třeba sázku na přesný výsledek 3:0 s kursem 12.00. Nebo dnes Middlesbrough nevěříte? Kurs na neprohru hostů je 1.84. A jestli jste se dosud nerozhodli, můžete počkat do 20.45 a potom začít sázet live.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.