Hlavní obsah

Miami chce v Chicagu ukončit sérii

Déle než by chtěli se v prvním kole play off trápí s Chicagem basketbalisté Miami. V sérii vedou 3-2 na zápasy a pokud se nechtějí vystavit riziku sedmého utkání, měli by vyhrát dnešní souboj v Chicagu.

Článek

To se ovšem lehce řekne, ale hůř provádí. Série Miami a Chicaga totiž ukazuje, jak důležité může být v basketbalu domácí prostředí. Týmy spolu odehrály pět zápasů a ve všech zvítězili domácí. Stejně jako chce Miami už dnes postoupit, chce Chicago sérii dotáhnout do sedmého zápasu, ve kterém by se Býci pokusili nepříznivý vývoj otočit. Inspiraci si mohou Bulls vzít ze dvou utkání, která v play off proti miami odehráli. V prvních z nich byli lepší kromě střelby za tři body a po zásluze deklasovali hosty 109-90. Ve druhém zápase už dominovala obrana a v ní byli Býci znovu lepší; dva klíčoví hráčí Miami, Dwyan Wade a pivot O'Neal, nastříleli dohromady pouhých 36 bodů.

Pokud dnes Miami prohraje, vrátí se domů k rozhodujícímu zápasu, ve kterém už půjde o všechno. To ale není to jediné, s čím si momentálně dělají fanoušci Heat starosti. Vrásky jim přidělává také Wadeův zdravotní stav. Rozehrávače Miami trápí bolesti kyčle, které by mohly ohrozit plány jeho týmu na úspěch v letošních vyřazovacích bojích. Po včerejších tréninku se ale všem ulevilo; Wade sice ještě není úplně v pořádku, dnes by ale měl nastoupit. "Jestli se mi nestane něco ve spánku, budu hrát," prohlásil Wade. Hvězda hostů ostatně i se zraněním dohrála poslední zápas, ve kterém nastřílela 28 bodů; přestože Chicago zvítězilo na doskoky, vyhrálo Miami zápas díky lepší střelbě a menšímu počtu ztracených míčů.

Přestože v této sérii zatím bezpečně vítězí domácí, je dnes podle bookmakerů favoritem Miami, na které společnost Betandwin vypsala kurs 1.76 a handicap 1.5 bodu. Věříte, že dnes Chicago udrží domácí neporazitelnost? Pak si vsaďte na Býky, kurs je 2.10.

Reklama