Hlavní obsah

Arsenal čeká první tvrdá zkouška

Nevyzpytatelné Dinamo Záhřeb se postaví ve 3. předkole Ligy mistrů londýnským "kanonýrům". Chorvatský mistr touží po úspěchu, ke kterému by ho měl vyburcovat vyprodaný domácí stadion.

Článek

Arsenal skončil v loňské sezoně Premier league až na čtvrtém místě, a proto si účast v Lize mistrů musí zajistit v jejím předkole. Los květnovému finalistovi přisoudil záhřebské Dinamo. Mužstvo z Londýna je jistě favoritem, ale jak to tak vypadá, nebude to mít vůbec jednoduché. V současné době má dost problémů se zraněnými; do Záhřebu neodcestovali Thierry Henry, Gael Clichy, Freddie Ljungberg, Philippe Senderos, Abou Diaby, Lauren a Ashley Cole. "Dinamo je ve výhodě. My jsme měli na mistrovství světa šestnáct hráčů a máme malý fyzický handicap," komentoval situaci trenér Arsene Wenger, který dnes nemůže počítat ani s potrestanou brankářskou jedničkou Jensem Lehmannem, který má stop za vyloučení v loňském finále Ligy mistrů proti Barceloně. Toto všechno by mělo nahrát českému reprezentantovi Tomáši Rosickému, který se stal největší letní posilou Wengerova výběru. Francouz prohlásil, že dnes dostanou přednost ti, kteří nastoupili minulý týden v přípravě v Alkmaaru - v té Rosický kvůli lehčímu zranění chyběl - ale i když nenastoupí od začátku, měl by se na hřiště dostat jako náhradník.

Dinamo má nyní podle chorvatských odborníků nejlepší mužstvo ve své dlouholeté historii. Letos velice dobře doplnilo kádr a vložilo do posil nemalé investice. Do týmu přišli Vugrinec, nejlepší hráč loňského ročníku ligy z Rijeky, Agič, Cvitanovič, Dos Santos, Chago a asi nejznámější posilou je Němec Jens Nowotny. Především Vugrinec se zdá být skvělým nákupem, dává důležité branky a ve všech zápasech zatím patřil k nejlepším na hřišti. Dinamo v letošní sezoně ještě nepoznalo hořkost porážky, a to jak v lize, tak ve druhém předkole Ligy mistrů, ve kterém se utkali s FK Ekranas.

Arsenal je i přes své absence pasován do role favorita s kursem 1.65. Kdo chce jít proti bookmakerům, může zkusit buď remízu s kursem 3.40 nebo rovnou výhru domácího Dinama, na které je kurs 4.70.

Reklama