Hlavní obsah

Milán čeká poslední bitva o Ligu mistrů

Několik nepříjemných týdnů mají za sebou fotbalisté AC Milán. Tým, který byl namočen v korupčním skandálu, si ale všechno může vynahradit postupem do milionářské Ligy mistrů; zabránit se mu v tom dnes pokusí CZ Bělehrad.

Článek

Loni druhý tým italské Serie A z obrovského skandálu vyšel ještě dobře. Na rozdíl od Juventusu zůstal v nejvyšší lize a navíc úplně nepřišel o možnost zahrát si v nejprestižnější soutěži kontinentu; do Ligy mistrů se ovšem musí probojovat ze třetího předkola, do kterého mu los přidělil bělehradskou Crvenou Zvezdu. První zápas odehráli milánští proti Srbům před dvěma týdny na domácím San Siru; utkání rozhodl Filippo Inzaghi svým gólem ve 22. minutě. K odvetě tak AC může odjet relativně spokojené, větší problémy ovšem trenéru Ancelottimu dělá absence několika hráčů; v Bělehradě dnes nenastoupí zraněný kapitán Maldini, Kaladze ani zkušený stoper Nesta. Ani s oslabenou sestavou ale Milán nepřijel bránit těsný náskok. "Budeme útočit a snažit se rozhodnout co nejdříve, protože Liga mistrů je pro nás nesmírně důležitá," prohlásil Ancelotti, který má dnes dvojí motivaci - pokud jeho tým postoupí, použije získané peníze na nákup nového hráče, který by měl být údajně Ronaldo.

O nic menší motivaci ale nemá ani soupeř milánského týmu. AC už má šest titulů v kapse, pro úřadujícího srbského mistra by ale už "pouhý" postup do milionářské soutěže byl obrovským úspěchem. "Budeme obrovsky motivovaní, Liga mistrů je náš velký sen. Ale Milán oproti nám asi bude mít výhodu: takhle těžké zápasy hraje týden co týden, zatímco my jenom párkrát do roka," prohlásil střelec Nikola Žigič. Jeho tým si na rozdíl od dnešního soupeře musel třetí předkolo vybojovat. Crvena zvezda ve druhém kvalifikačním kole narazila na irský Cork; nejprve ho porazila 1-0 na britských ostrovech a poté zvítězila i doma, kde Irům nasázela tři branky.

I přes dobrý dojem, který po sobě Srbové na San Siru zanechali, dnes bookmakeři věří jednoznačně hostům, na které vypsali kurs 1.50. Věříte, že podceňovaný tým může svého slavnějšího soupeře zaskočit? Potom si vsaďte na neprohru Crvene zvezdy, kurs je 2.25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.