Hlavní obsah

Sparta chce potvrdit svůj vzestup na Stínadlech

Před necelými dvěma týdny byl ze Sparty odvolán trenér Stanislav Griga a jeho nástupcem se stal Michal Bílek. Pod jeho vedením Sparta nejdříve uspěla v lize se Zlínem a ve čtvrtek udělala rázný krok k postupu v poháru UEFA, když zvítězila na půdě skotských Hearts. Dnes ji čeká dohrávka sedmého kola Gambrinus ligy s Teplicemi.

Článek

Právě Severočeši vstupovali do letošního ročníku jako jeden z favoritů. "Chceme z Teplic udělat velkoklub, naším cílem jsou jen ty nejvyšší příčky. Chceme minimálně do pohárové Evropy," prohlásil před sezonou majitel klubu Štěpán Popovič. K takovému optimismu ho vedlo loňské ligové tažení; žlutomodří bojovali dlouhou dobu dokonce o titul, nakonec se ale museli spokojit s konečnou třetí příčkou. Letos odstartovali o poznání hůře, když se jim povedlo zvítězit v šesti utkáních pouze jednou, a to doma se Slováckem, se kterým prohrávali po prvním poločase 0:2. Dnes je čeká soupeř ze skupiny nejtěžších. "Věřím, že chytneme úspěšnou sérii, která nás v tabulce posune výš," doufá záložník Pavel Verbíř. "Sparta je top český tým. Bude to pro nás těžký zápas, ale musíme se snažit vyhrát. Nastupujeme doma, musíme něco udělat," věří ve výhodu domácího prostředí útočník Džeko. Tepličtí trénovali před tímto utkáním v plném složení, chyběl pouze brankář Patrik Kolář, který si letos už nezachytá. Do utkání už možná zasáhnou Sabou s Hunalem, kteří měli lehčí zranění. "Nad jejich startem sice visí otazník, ale není vyloučen. Uvidíme, jak se budou před zápasem cítit," konstatoval masér Aleš Kobr.

Nový kouč letenských má ve své funkci zatím stoprocentní úspěšnost. Michal Bílek přišel na Spartu s velkými plány a vše tomu přizpůsobil. Zcela obměnil realizační tým a navíc si přitáhl dva nové hráče - rudý dres opět obléká Jan Rezek, do kterého vkládá Bílek obrovské naděje, a poslední posilou se stal zkušený Pavel Horváth, jenž se vrátil z Japonska. Kouč dnes počítá do základní sestavy s oběma novými posilami. "Pokud nastoupí, hru rozhodně oživí, oba jsou připraveni," řekl trenér. Jak Rezek, tak i Horváth a Bílek působili v Teplicích, proto pro ně utkání bude mít jistě zajímavou příchuť. Sparta už nedokázala na Stínadlech zvítězit pět let, podle Bílka se jí to dnes ale konečně podaří.

Atraktivnější duel v dnešní nabídce určitě nenajdete, ještě zajímavějším se ale stane, když využijete některých sázkových příležitostí vypsaných společností bwin. Na výhra Teplic zde najdete kurs 3.10. Na remízu vypsali experti této společnsti kurs 2.80 a na vítězství favorizovaných Pražanů kurs 2.30.

Reklama