Hlavní obsah

Neporažené Buffalo jede do Detroitu

, 13. října 2006

Zámořská hokejová soutěž přináší nejen zajímavé bitvy na ledě. V NHL se rozvíjejí i pozoruhodné osobní osudy. Hráči se stávají tak pevnou součástí kolotoče severoamerické ligy, že občas neví, kdy z něho vystoupit. Diváci si bez přítomnosti některých hokejistů už NHL ani nedovedou představit. Přesto si např. fanoušci Detroitu musí zvykat na svůj tým bez Yzermana.

Foto: detroitredwings.com

Robert Lang

Článek

Kapitánem se po něm stal obránce Lidström. Detroit prožil vloni drama ohledně srdce českého obránce Fischera, které by si nerad zopakoval. Výsledkem je např. to, že po zjištění podobných problémů se rozhodl ukončit po dvanácti sezónách svou kariéru útočník Greg Johnson. Ten se přitom do klubu, v němž kariéru v NHL začal, vrátil v létě jako volný hráč. Ostatní dnes domácí hokejisté zatím nedovolují soupeřům řádně prověřit dalšího navrátilce do klubu a sice brankáře Haška. Ve třech zápasech na něj šlo pouhých 51 střel. Trenér doposud nedal znát, zda ho postaví proti bývalému klubu. Naopak zřejmě zařadí do sestavy zpět Slováka Kopeckého, který se v předchozích zápasech střídal s Hudlerem.

Buffalo již po Haškovi truchlit nemusí. V minulém ročníku zaznamenalo postupem do finále východní konference významný krok vpřed. Mužstvo, které nedoznalo výrazných změn, vstoupilo do nové sezóny skvěle a ve třech zápasech během čtyř dnů si v minulém týdnu připsalo plný počet bodů. Brankář Miller nejprve vychytal dvoje nájezdy a ve třetím zápase se ukázal v dobrém světle i Biron. Trenéra může trápit snad jen to, že hráči dosud dokázali využít jedinou přesilovku. V útoku by měl nadále chybět Connoly.

Bookmakeři bwin favorizují domácí celek, který žádná zranění nehlásí. Na Detroit vypsali kurs 2,0. Odpočinutí hosté na ledě dnešního soka příliš hrát neumí. Z pěti posledních utkání si odtud dokázali odvézt jediný bod. Zítra je navíc čeká domácí zápas. Na Buffalo si lze přesto vsadit pochopitelně již v dnešním mezikonferenčním duelu. K dispozici je kurs 2,9.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.