Hlavní obsah

Lídr ze Žiliny míří do Sence

Osmibodový náskok má lídr slovenské Corgoň ligy z Žiliny na druhou Artmedii. O jeho navýšení se bude dnes snažit v předehrávce 18. kola na hřišti Sence.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Slovenská nejvyšší soutěž má od letošního roku nový systém. Ten je jistě velmi atraktivní, ale zároveň dost nevypočítavý. Nejlepších osm celků podzimní části si to na jaře rozdá o titul, zbylé čtyři budou hrát s nejlepšími čtyřmi ze druhé ligy o udržení, respektive postup. Senec je nyní na předposlední postupové příčce; je tomu tak především díky velmi dobrým výsledkům na domácím hřišti. Z osmi utkání vyhrál na svém stadionu hned pět a ve dvou remizoval. Prohrál zde pouze v prvním kole s Nitrou a tři měsíce už tedy nebyla senecká tvrz dobyta. V minulém kole si svěřenci trenéra Jozefa Valoviče přivezli cenný bod i z Banské Bystrice, kde remizovali 1:1. V týdnu hráli pohárové utkání s Tatranem Prešov a postoupili do čtvrtfinále na pokutové kopy.

Žilina odstartovala do nového ročníku prohrou v Banské Bystrici, od té doby už ale zaváhala pouze na hřišti Artmedie a právem je tak v čele Corgoň ligy. Právě Artmedii o víkendu porážku vrátila - a to se vším všudy, když na domácím stadionu zvítězila 3:0. Další dobrý výkon předvedla v úterý na hřišti Interu Bratislava v rámci slovenského poháru, kde zvítězila 2:0 a s přehledem si zajistila postup do další fáze. "Poučili jsme se z nedávného domácího duelu s Interem, ve kterém soupeř vyrukoval s defenzivní taktikou. Na druhou stranu se nyní Inter snažil o ofenzívu. My jsme však byli fotbalovější a zaslouženě zvítězili. Měli jsme už v prvním poločase dost šancí a mohli jsme dát více branek," řekl k pohárovému utkání kouč Vrba.

Myslíte si, že dnes Žilina potvrdí svou nynější nadvládu ve slovenském fotbale a dokáže zvítězit na hřišti nevyzpytatelného Sence? Potom si vsaďte na hosty - kurs je 1.95. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 3.20 a na vítězství domácích 3.50.

Reklama