Hlavní obsah

Arsenal se chce pomstít za minulou porážku

První porážku utrpěli v minulém zápase Ligy mistrů fotbalisté Arsenalu. Gunners prohráli na hřišti CSKA Moskva 1:0, když Henrymu španělský sudí Mejuto Gonzales neuznal regulérní branku a tím tak zkomplikoval svěřencům Arsene Wengera cestu za postupem do další fáze. O to více je pro Londýňany důležitá právě dnešní odveta, ve které chtějí CSKA vrátit čtrnáct dní starý výsledek.

Článek

Arsenal je ve skupině G se šesti body momentálně druhý - lepší je už pouze jeho dnešní soupeř. Třetí Porto ztrácí na Gunners dva body a i když dnes hraje těžký zápas v Hamburku, bude mít Arsenal ještě kupu starostí s postupem. "Nejdřív se soustředíme na to, abychom porazili CSKA a až potom se můžeme bavit o postupu," prohlásil trenér Angličanů Arsene Wenger. Jeho svěřenci nejsou zatím v Lize mistrů tak suverénní jako loni, jelikož v předchozím ročníku prohráli až ve finále s Barcelonou a letos přišla první tříbodová ztráta "už" ve třetím zápase. "Přišlo mi, že jsme si byli až příliš jistí tím, že se nám tam nemůže nic stát. A nedali jsme do zápasu všechno," ohlédl se k zápasu v Rusku kouč Arsenalu. Oproti minulým utkáním by měl dnes hrát útočník Emmanuel Adebayor, kterého trápilo svalové zranění. V základní sestavě nebude opět chybět Tomáš Rosický. Nepravděpodobný je naopak start Fredieho Ljungberga, jenž má stále problémy s lýtkem.

CSKA Moskva je letos zatím největším překvapením miliónové soutěže. Dvě vstřelené branky stačily svěřencům Valerije Georgieviče na sedm bodů, což momentálně znamená vedoucí příčku v základní skupině. Kromě už zmiňovaného vítězství s Arsenalem dokázali Moskvané porazit Hamburk a remizovat v Portu. Ruská liga je specifická tím, že se hraje v jeden kalendářní rok a proto už nyní zbývá z aktuálního ročníku odehrát pouhá čtyři kola. CSKA má v této chvíli na čele náskok čtyř bodů a s velkou pravděpodobností si ho už do konce soutěže pohlídá. Díky tomu se její hráči mohou dobře soustředit na zápasy Ligy mistrů a podle jejich slov nechtějí ani dnes odjet s prázdnou. Základem jejich úspěchu by opět měla být neprostupná obrana, která však dnes bude mít určitě plné ruce práce.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Arsena Wengera vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.35. Myslíte si, že CSKA Moskva neodjede z Emirates stadium s prázdnou, pak si na to vsaďte - kurs je 2.78.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.