Hlavní obsah

Nadal odstartuje cestu za pátým titulem v řadě v Monte Carlu proti Chelovi

PRAHA

Ostrý start dnes v Monte Carlu čeká světovou jedničku Rafaela Nadala. Španělský tenista na turnaji kategorie Masters vyhrál v posledních čtyřech letech a z pětadvaceti zápasů prohrál jediný. Ve středu jej čeká Juan-Ignacio Chela z Argentiny. Nadal měl v prvním kole jako první nasazený hráč volný los, Argentinec porazil Rusa Kunicina.

Článek

Třiadvacetiletý rodák z Mallorky Nadal letos prohrál jen tři ze 27 duelů. Na posledním turnaji v Miami překvapivě vypadl ve čtvrtfinále s Argentincem Del Potrem v tie-breaku rozhodujícího třetího setu.

Nadal triumfoval na úvodním grandslamu sezóny Australian Open, vyhrál i turnaj v Indian Wells. V Rotterdamu prohrál finále s Britem Murraym, jeho porazil ve finále v Indian Wells.

Brzy třicetiletý Chela se po zranění propadl v žebříčku ATP na 167. místo. Nejlepším letošním výsledkem někdejší světové patnáctky je čtvrtfinále na turnaji ve Viňa del Mar, kde jej vyřadil Španěl Robredo.

Oba tenisté se v kariéře utkali pětkrát, Chela vyhrál jedinkrát. Před pěti lety po lépe zvládnutém rozhodujícím tie-breaku v Cincinnati. Ostatní čtyři duely pro sebe získal Nadal, naposledy loni ve čtvrtfinále v Barceloně.

Vítěz duelu se ve třetím kole utká s buď s Rusem Safinem nebo Ekvádorcem Lapenttim, který v prvním kole vyřadil českého reprezentanta Radka Štěpánka.

Na vítězství Nadala si můžete vsadit v kursu 1,02, na Chelu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 13,50.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.