Hlavní obsah

Benešová odstartuje v Torontu proti Sugiyamaové

V kanadském Torontu pokračuje pro nejlepší tenistky sezóna. Představí se obě nedělní finalistky turnaje v Cincinnati Safinová a Jankovičová, nejlepší Češku Ivetu Benešovou v prvním kole čeká Japonka Ai Sugiyamaová. Šampiónka si z Toronta odveze 350 tisíc dolarů a 800 bodů do žebříčku WTA.

Foto: protenis.cz/ECM Prague Open

Iveta Benešová na Prague Open

Článek

Mostecká rodačka Benešová naposledy vypadla v Cincinnati už v prvním kole po porážce s krajankou Šafářovou. Šestadvacetiletá hráčka odstartovala sezónu finálovou prohrou s další Češkou Kvitovou v Hobartu, v Acapulcu a Monterrey postoupila do semifinále. V dubnu se musela pro bolavá záda odhlásit z turnajů v Marbelle a Barceloně, na French Open skončila světová dvaatřicítka ve třetím kole a ve Wimbledonu ještě o kolo dřív.

Čtyřiatřicetiletá Sugiyamová letos postoupila do třetího kola Australian Open, stejně se jí vedlo ve Wimbledonu. Na ostatních turnajích vyjma semifinále v Sydney vypadla v prvním kole. V žebříčku WTA je rodačka z Tokia na 71. příčce.

Obě tenistky se utkaly jedinkrát, v roce 2005 ve Philadelphii vyhrála Japonka 7:5 a 6:4. Na vítězku námi vybraného zápasu už v dalším kole čeká Ruska Jelena Dementěvová, turnajová čtyřka má v prvním kole volný los.

Na vítězství Benešové si můžete vsadit v kursu 1,58, na výhru Sugiyamaové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,09.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.