Hlavní obsah

Šarapovová útočí v Pekingu na další trofej

Návrat po loňské operaci ramena zvládla Maria Šarapovová skvěle. Nedávno vyhrála turnaj v Tokiu, i na dalším podniku v Pekingu postupuje. Zdolala i hráčku z nejlepší světové desítky Victorii Azarenkovou, ve středečním třetím kole se utká s domácí Pcheng Šuajovou. Celková vítězka si z Číny vedle 1000 bodů do žebříčku i tři čtvrtě miliónu dolarů.

Foto: Yuriko Nakao, Reuters

Radost ruské tenistky Marii Šarapovové na turnaji v Tokiu

Článek

Dvaadvacetiletá Šarapovová je v žebříčku WTA na 15. příčce, letos se na okruh vrátila v květnu ve Varšavě, kde postoupila do čtvrtfinále. Stejně daleko postoupila na Roland Garros, až mezi nejlepšími čtyřmi skončila v Birminghamu a Los Angeles Ve finále v Torontu podlehla krajance Dementěvové.

Rodačka z Hunanu Pcheng Šuajová si ve druhém kole poradila s turnajovou osmičkou, letos třiadvacetiletá tenistka postoupila do třetího kola Australian Open. Ve čtvrtfinále skončila ve Štrasburku, v semifinále pak v Kuang-čou.

Obě tenistky se utkaly jedinkrát, v roce 2005 v Berlíně zvítězila Šarapovová. Vítězka námi vybraného zápasu v dalším kole narazí na lepší z dvojice Petrovová (13-Rusko) – Serena Williamsová (2-USA).

Na vítězství Šarapovové si můžete vsadit v kursu 1,2, na výhru Pcheng Šuajové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,6.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.