Hlavní obsah

Bílek usiluje o první výhru, další pokus má proti domácím Američanům

První zápas na přípravném turné v USA českým fotbalistům nevyšel. Podlehli Turecku a napravit si reputaci mohou napravit v duelu proti domácí reprezentaci. V noci na středu se o první výhru ve funkci hlavního trenéra národního celku pokusí Michal Bílek.

Foto: Jan Tauber

Trenér reprezentace Michal Bílek v zápase s Tureckem

Článek

První zápas na americkém turné svěřenci trenéra Bílka nezvládli, na Turecko nestačili. Češi prohrávali po gólech Ardy a Nihata, v závěru po minele obrany soupeře alespoň korigoval Milan Černý. Byl to první gól pod vedením Bílkem tvořícího se národního celku.

Bílek má poslední šanci testovat tým pro podzimní start kvalifikace mistrovství Evropy, v srpnovém duelu proti Maroku už bývalý kouč Sparty hodlá nasadit nejsilnější možnou formaci. Nyní mu komplikují situaci zranění. Bek Mazuch má naražený bok, brankář Daněk zase natažené tříslo.

Američané se na rozdíl od svého soupeře probojovali na mistrovství světa v Jihoafrické republice, mají poslední šanci vysloužit si místo v nominaci trenéra Bradleyho na šampionát. Na český tým se výběru USA nedaří, oba zápasy jasně prohrál. V roce 1990 prohrál na MS 1:5, před čtyřmi lety na světovém šampionátu v Německu české vítězství 3:0 zařídili dvěma góly Rosický a jedním Koller.

Na vítězství Američanů si můžete vsadit v kursu 1,88, na výhru českých fotbalistů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,8. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,15.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama