Hlavní obsah

Rusko-americké semifinále Wimbledonu startuje

Souboj dvou ruských tenistek proti americkým sestrám Williamsovým bude tahákem čtvrtečního programu Wimbledonu. V Londýně se nejdříve utká světová dvojka Serena Williamsová s turnajovou čtyřkou a loňskou olympijskou vítězkou z Pekingu Jelenou Dementěvovou.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Ruská tenistka Jelena Dementěvová

Článek

Bývalá světová jednička Serena Williamsová se v průběhu turnaje neustále zlepšuje a v Londýně ještě neztratila ani set. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu si věří. „S Jelenou jsem v posledním roce hrála několikrát, obě se dobře známe. Je to silová hráčka, na trávě navíc hraje velmi dobře. Diváci se mají na co těšit,“ citují Američanku oficiální stránky šampionátu. Williamsová vyhrála úvodní grandslam sezóny v Melbourne.

Moskevská rodačka Dementěvová letos triumfovala na turnajích v Aucklandu a Sydney, poté na Australian Open vypadla v semifinále. Poslední příprava na Wimbledon v Eastbourne pro sedmadvacetiletou tenistku skončila ve druhém kole.

Obě tenistky se utkaly osmkrát, z pěti výher se radovala Američanka. Jen jednou ale v posledních pěti letech, letos na Australian Open.

Vítězka se o titul utká s lepší z dvojice Venus Williamsová (3-USA) – Dinara Safinová (1-Rusko).

Na vítězství Sereny Williamsové si můžete vsadit v kursu 1,22, na Dementěvovou vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,43.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.