Hlavní obsah

Junioři si mohou zajistit udržení, stačí porazit Lotyšsko

Jistotu záchrany v elitní skupině mohou mít v neděli čeští hokejisté do 20 let. Pokud na mistrovství světa v kanadském Saskatoonu porazí Lotyšsko, budou mít šest bodů a nedostižný náskok. Svěřenci trenéra Šindela si ze základní skupiny přinesli tři body za vítězství nad Rakouskem.

Foto: ČTK/AP

Čeští hokejisté do 20 let oslavují jednu z branek

Článek

Již jisté udržení mají Slováci, kteří v sobotu porazili Rakousko 3:2. Naši východní sousedé vedli po dvaceti minutách 2:0, Rakušané dokázali po přestávce vyrovnat. Rozhodující gól vstřelil ve 41. minutě Šťastný a Slovensko tak má ve skupině o udržení šest bodů.

Ty by měli mít v neděli i Češi, proti Lotyšsku jsou jasným favoritem. Pobaltský stát byl nejméně úspěšným z desítky soutěžících, všechny čtyři zápasy základní skupiny prohrál při děsivém skóre 9:43. Kanaďané mu nasázeli 16 gólů, Slováci osm, Američané 12 a Švýcaři zvítězili 7:5. Hvězdou týmu je útočník Dynama Riga z KHL Bukarts, který již na turnaji vstřelil čtyři góly.

Na vítězství českých hokejistů si můžete vsadit v kursu 1,1, na výhru Lotyšska vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 12. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 8,5.

Reklama