Hlavní obsah

Španělská hvězda už vyhlíží antuku. Tady budu kralovat, věří Nadal

Miami/Praha

Tohle asi mnoho fanoušků nečekalo. Zatímco loni se tradicí staly časté finálové bitvy mezi Andy Murraym a Novakem Djokovičem, letos to vypadá na návrat do minulosti. Na kurty se po zraněních vrátily dvě tenisové hvězdy let předešlých - Roger Federer a Rafael Nadal a zatím o nejcennější trofeje soupeří převážně oni.

Foto: Mario Houben, ČTK/AP

Rafael Nadal na turnaji v Miami.

Článek

Rafael Nadal se stejně jako jeho největší rival Roger Federer vrátil na kurty po zranění. Vyléčil bolavé zápěstí a na konci loňského roku ovládl exhibiční turnaj v Abú Dhabí. I on se dostal do skvělé formy, avšak na rozdíl Federera zatím žádný turnaj ATP nevyhrál. Třikrát se probojoval do finále, pokaždé ale odešel poražen.

Na Australian Open podlehl v pětisetové bitvě Federerovi, v Acapulku ho porazil Sam Querrey a minulou neděli opět nenašel recept na letos famózního pětatřicetiletého Švýcara. Blíží se však Nadalova oblíbená část sezóny, kdy se turnaje hrají na antuce, a tak třicetiletý Španěl věří, že jeho doba teprve přijde.

„Blížím se k formě, v níž chci být. Pro mě byl nedělní finálový zápas mnohem vyrovnanější, než ukazuje výsledek,“ řekl Nadal na tiskové konferenci. „Hraju velmi kvalitní tenis a jsem připraven opět vyhrávat tituly,“ dodal sebevědomě čtrnáctinásobný grandslamový vítěz.

„Získal jsem hodně bodů do žebříčku, a také dostatek sebedůvěry, před pro mě nejdůležitější částí roku - antukovou sezónou. Hraju dost dobře na to, abych dosáhl toho, co si přeju. Když se mi takhle daří na tvrdém povrchu, na antuce podávám obvykle ještě lepší výkony. Už se na ni těším,“ prohlásil pátý hráč světa.

Nyní si však dá pár dní volno a poté začne s dalším tréninkem. „Pojedu si odpočinout na Mallorku, po měsíci a půl se chci sejít s rodinou a pak začnu s přípravou. Budu muset tvrdě pracovat, abych bez zranění zvládl přechod z tvrdého povrchu a mohl jsem patřit k největším favoritům na French Open,“ uzavřel Nadal, který má před French Open v plánu odehrát turnaje v Monte Carlu, Barceloně, Madridu a Římě.

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová dnes 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.