Hlavní obsah

Málem mi medaile přimrzla k zubům, smála se Vítková

Pchjongčchang

Vysmátá mávala do kamery a pravou rukou se pomazlila s bronzovou medailí za třetí místo z biatlonového sprintu na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu. Rychle však skryla prsty do rukavice. Čeká reprezentantka Veronika Vítková v neděli za bouřlivého aplausu korejských fanoušků absolvovala slavnostní vyhlášení, po němž juchala s první individuální medailí kariéry z velkého závodu. „Ale už se těším do tepla a na odpočinek,“ přiznává devětadvacetiletá reprezentantka.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Česká reprezentantka Veronika Vítková s bronzovou medailí z olympijských her v Pchjongčchangu.

Článek

Medaili máte s odstupem necelých čtyřiadvaceti hodin po závodě na krku. Jak se vám zamlouvá?

Je krásná. Cítím se nádherně. Už vím, že to nebyla sranda a skutečně ji mám. Na pódiu mi všechno došlo a byla jsem hodně naměkko. Vážně pěkný pocit.

Teploměr ukazoval během slavnostního ceremoniálu devět stupňů pod nulou, k tomu foukal silný vítr. Byla vám větší zima při sobotním závodě nebo při čekání na nedělní vyhlášení?

Během závodu nebyla tak hrozná zima jako při ceremoniálu. Nebylo tady úplně teplo a dost foukalo. Nebylo zrovna počasí na postávání venku, ale medaile za to pochopitelně stojí. Ale už mi málem přimrzla k zubům, když jsem pózovala fotografům.

Máte už jasno, jaký bude váš nejbližší program?

Budu se snažit hlavně si odpočinout, protože po sobotním závodě se mi to zcela nepodařilo. Do olympijské vesnice jsem se dostala až po druhé hodině v noci. Zdržela jsem se na dopingu. A během neděle jsem se od rána nezastavila, alespoň mám takový pocit. Snad bude prostor si chvíli lehnout a nabrat síly na pondělní závod.

Dodá vám medaile energii právě pro pondělní stíhací bitvu?

Myslím, že jsem na takové vlastní vítězné vlně a vím, že to jde. Mohu jezdit s nejlepšíma a bojovat o medaili. V biatlonu se ale může stát cokoli.

Už jste v apartmánu v olympijské vesnici vybrala místo, kam medaili umístíte?

Budu ji střežit a hlídat! Jsem zvědavá, jestli teď budu mít hodně návštěv, které ji budou chtít vidět.

Reklama