Hlavní obsah

PSG - Chelsea 3:1Pařížané si v Lize mistrů vyšlápli na Chelsea. Real se po třígólové výhře přiblížil postupu

Londýn/Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Paris Saint-Germain zvítězili v úvodním čtvrtfinálovém utkání Ligy mistrů v Parku princů nad Chelsea 3:1 a vytvořili si tak nadějný výsledek do odvety. Pojistku vstřelil po krásné individuální akci v 90. minutě Argentinec Javier Pastore, který obešel dva protihráče a prostřelil i brankáře Petra Čecha. Už předtím si vstřelil vlastní gól obránce David Luiz. I ve druhém zápase se dařilo domácímu mužstvu - Realu Madrid vyšla odplata za loňské semifinálové vyřazení s Dortmundem, který odjel ze Santiago Bernabéu s tříbrankovým přídělem. Odvety se hrají příští týden.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Obránce Chelsea David Luiz (vpravo) střílí nešťastný vlastní gól brankáři Petru Čechovi v utkání Champions League v Parku princů proti PSG.

Článek
Fotogalerie

V sezóně 2004/05 vychytal Čech při své premiéře za Chelsea v Lize mistrů na půdě PSG nulu a radoval se z výhry 3:0, tentokrát ale čisté konto udržel jen necelé čtyři minuty. Kapitán Blues Terry odvrátil centr jen k Lavezzimu a ten napálil míč přímo pod břevno. Argentinský útočník potvrdil, že se mu proti žádnému týmu nedaří v Lize mistrů tolik jako proti Chelsea. Dal třetí gól ve třetím utkání proti londýnskému klubu.

Svěřenci Josého Mourinha, kteří o víkendu přišli o vedení v Premier League, ale ještě do přestávky vyrovnali. Thiago Silva podle rozhodčího fauloval v 27. minutě ve vápně Oscara a Hazard s přehledem proměnil i svou pátou penaltu v této sezóně Ligy mistrů a Premier League. Skóre mohl dokonce sám ještě do pauzy otočit, kdyby z voleje netrefil pouze tyč.

Luiz si vstřelil vlastní gól, Ibrahimovic se zranil

Po změně stran znovu udeřil lídr francouzské ligy. V 61. minutě Luiz nešťastně srazil centr z přímého kopu za Čechova záda a navázal na vlastní gól Terryho z posledního ligového zápasu na hřišti Crystal Palace.

Za chvíli musel ze hřiště zraněný kanonýr PSG Ibrahimovic, který v prvním přímém souboji s Čechem téměř vůbec nehrozil. Pařížané ale i bez své hlavní opory ještě přidali další gól, ve třetí minutě nastavení po krásném sólu přes dva protihráče překonal střelou na bližší tyč Čecha střídající Argentinec Pastore. Druhý český hráč v dresu Chelsea Tomáš Kalas zůstal podle předpokladů na lavičce.

Ronaldo vyrovnal Messiho střelecký rekord

Real v odvetě za loňské semifinálové vyřazení od Dortmundu jasně dominoval. Jednoznačný průběh naznačil už samotný úvod. Hned z první vážnější akce se prosadil Gareth Bale, který se protáhl před branku a pod padajícím Weidenfellerem otevřel skóre. Velšský záložník si v osmi zápasech Ligy mistrů za Real připsal pátý gól.

Bílý balet i v dalším průběhu diktoval tempo a v 27. minutě zvýšil náskok. Ve vápně se přízemní střelou k tyči prosadil Isco. Real dal v desátém zápase Ligy mistrů po sobě aspoň dva góly, naposledy se mu to nepovedlo vloni při semifinálové prohře 1:4 v Dortmundu.

Další nepříjemnost potkala německý celek záhy. Kehl dostal třetí žlutou kartu a v odvetě si kvůli trestu nezahraje. Po přestávce pak přidal Real ještě třetí trefu. V 57. minutě si Ronaldo obhodil brankáře a čtrnáctým gólem v této sezóně Ligy mistrů vyrovnal rekord Lionela Messiho z Barcelony z ročníku 2011/12. Dortmund utrpěl nejvyšší porážku se španělským týmem v soutěžích UEFA.

Úvodní čtvrtfinálové zápasy fotbalové Ligy mistrů:
Real Madrid - Borussia Dortmund 3:0 (2:0)
Branky: 3. Bale, 27. Isco, 57. Ronaldo. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Burt (všichni Angl.). ŽK: Reus, Kehl, Grosskreutz (všichni Dortmund). Diváci: 75 000.
Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao - Modrič, Xabi Alonso, Isco (72. Illarramendi) - Bale, Benzema (75. Morata), Ronaldo (80. Casemiro). Trenér: Ancelotti.
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek (67. Schieber), Hummels, Papastathopulos, Durm - Grosskreutz, Kehl (74. Jojič), Mchitarjan (64. Hofmann), Sahin, Reus - Aubameyang. Trenér: Klopp.
Paris St. Germain - Chelsea 3:1 (1:1)
Branky: 4. Lavezzi, 61. vlastní Luiz, 90.+3 Pastore - 27. Hazard z pen. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.). ŽK: Alex, Motta, Cavani - Ramires, Willian, Luiz. Diváci: 45 517.
PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Silva, Maxwell - Verratti (75. Cabaye), Motta, Matuidi - Cavani, Ibrahimovic (69. Lucas), Lavezzi (84. Pastore). Trenér: Blanc.
Chelsea: Čech - Ivanovič, Cahill, Terry, Azpilicueta - Ramires, Luiz - Willian, Oscar (72. Lampard), Hazard - Schürrle (59. Torres). Trenér: Mourinho.

Reklama

Související témata:
  0 : 1 PSG - Dortmund 0 : 1 dohráno
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články