Hlavní obsah

Slovácko bude hrát opět před prázdným stadionem, Partizan pyká za fanoušky

Fotbalisté Slovácka odehrají i závěrečný duel skupiny Evropské konferenční ligy na hřišti Partizanu Bělehrad před prázdnými tribunami. UEFA potrestala srbský klub za chování fanoušků v nedávném domácím utkání proti Kolínu nad Rýnem.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Fotbalisté Slovácka se radují z branky (ilustrační foto)

Článek

Srbský vicemistr byl potrestán za to, že jeho příznivci používali zakázanou pyrotechniku a provolávali diskriminační hesla. Kromě uzavření hlediště musí Partizan v utkání se Slováckem vyvěsit na tribunu transparent #EqualGame a zaplatit částku v celkové výši 53.000 eur (1,3 milionu korun). Pokuta obsahuje i trest za nezvládnutou organizaci.

Skupina D je z pohledu chování fanoušků problematická. Slovácko hrálo před prázdnými tribunami i v Nice, které pykalo za násilnosti fanoušků během zápasu s Kolínem nad Rýnem. Příznivci německého celku mají zakázané výjezdy na venkovní zápasy včetně toho čtvrtečního na Slovácku.

Trest stále hrozí i Slovácku, z jehož "kotle" přiletěl během domácího utkání s Nice kelímek s pivem a trefil do ramene brankáře Marcina Bulku. Podle webu UEFA se incidentem disciplinární komise stále zabývá.

Za chování fanoušků a vhazování předmětů v zápase s Kluží dostala trest jednoho milionu korun i Slavia, jak uvedl na twitteru šéf Pražanů Jaroslav Tvrdík. UEFA o tom oficiálně neinformovala.

Reklama

Související témata: