Hlavní obsah

Teplice - Kladno 5:0Teplice zmasakrovaly Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Rosa 1 : 0
39. Stožický 2 : 0
42. Vachoušek 3 : 0
51. Vachoušek 4 : 0
83. Kalivoda 5 : 0

TEPLICE

Drtivým způsobem porazili fotbalisté Teplic o záchranu usilující Kladno. Severočechům přitom po mizerném vstupu stačilo fantastických deset minut krátce před poločasem a hosté by v tu chvíli nejraději sbalili a vyrazili k domovu. Ušetřili by si tak ostudu ze strašidelného výprasku, který jim domácí uštědřili.

Článek

Úvod zápasu přitom patřil Kladnu, které s pětičlennou zálohou lépe kombinovalo a domácí se přes zhuštěný střed jen těžko dostávali. Za bezbrankového stavu se tak hrdinou stal brankář Teplic Slavík. Zmařil totiž dvě tutové příležitosti soupeře. Nejprve bravurně zpod břevna vyškrábl hlavičku Beneše, v 27. minutě pak po přímém kopu Zoubka jen konečky prstů vytlačil hlavičku Grosse mimo brankovou konstrukci.

Načež stačil jediný okamžik a hra Kladna se doslova sesypala. Po přímém kopu Vachouška sklepl míč ve velkém vápně hlavičkující Došek a Rosa míč z deseti metrů neomylně napálil do sítě. Teplice rázem narostly, sebevědomím překypovaly a chystaly se hosty znemožnit, zejména pak jejich defenzivu.

Pět minut před poločasem totiž Mahmutovič, ač tísněný, narazil balón Stožickému proti noze a kladenský hrdina minulých kol Kostolanský se po balónu natahoval marně. Když za necelých sto dvacet sekund Strnad podklouzl na malém vápně při hlídání neomylně pálícího Vachouška, mávl hostující brankář už jen odevzdaně rukou nad marností spoluhráčů. Netušil, že kalich hořkosti zdaleka nedopil.

Stačilo šest minut druhé půle, kdy Mahmutovič přiklepl balón Vachouškovi a jeho dělovka zpoza velkého vápna zapadla přesně k tyči. Tou dobou už dávno existovalo na ploše jen jediné mužstvo. Kladnu připadla role obětního beránka a pro lehce hrající domácí šlo o příjemný trénink. Došek hlavičkující nepřesně pak Kladno ušetřil, ale lehkou Kalivodovu ránu z pětadvaceti metrů Kostolanský zkrotit nedokázal.

Kladno tak utržilo v boji o záchranu debakl možná znamenající nenapravitelnou ránu pro psychiku. Teplice se naopak třetím vítězstvím v řadě nadechly k útoku na medailové pozice, během něhož se utkají ještě s Jabloncem a Spartou.

FK Teplice - SK Kladno 5:0 (3:0)
Branky: 42. a 51. Vachoušek, 32. Rosa, 39. Stožický, 83. Kalivoda. Rozhodčí: Matějek - Večeřa, Peřina. Bez ŽK. Diváci: 3648.
Teplice: Slavík - Vidlička, Lukáš, Rosa, Siva - Verbíř (67. Kalivoda), Matula, Vachoušek (78. Zoubele), Stožický - Došek, Mahmutovič (60. Veverka). Trenér: Plíšek.
Kladno: Kostolanský - Mráz, Gross, Beneš, Procházka - Bartoš, Strnad (46. Rada), Novotný, Cigánek (46. Zachariáš) - Zoubek, Holub. Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: