Hlavní obsah

VIDEO: Sparta remízou v Ostravě uhájila čelo, ale jen o čtyři góly

OSTRAVA

Fotbalový šlágr mezi Baníkem a Spartou nepoznal vítěze a situace v boji o titul se po remíze 1:1 tři kola před koncem vůbec nevyjasnila. Sparta zůstala v čele tabulky před svým nedělním soupeřem, který má o čtyři góly horší skóre. Třetí Jablonec však ztrácí už jen bod a Teplice dva.

Foto: Aleš Krecl

Kapitán Baníku Lukeš v souboji se sparťanem Pamičem.

Článek
Fotogalerie

Ostrava diktovala hru na vyprodaných Bazalech jen v úvodní čtvrthodině. Ke gólu ji však musela pomoci Sparta, když Lukešův centr lehce tečoval Řepka hlavou do vlastní sítě. Pražané však ve zbytku duelu měli více ze hry a větší aktivitu korunovali v 53. minutě vyrovnávacím gólem Kadlece.

Kdo v boji o trůn čekal taktickou partii, mohl být rychle vyveden z omylu. Asi ani domácí netušili, že už po necelých dvou minutách budou mít stoprocentní příležitost. Marek na hranici ofsajdu vyslal do sóla Varadiho, jehož dloubák Kozáčik konečky prstů vyškrábl před sebe, ale Varadi dorážku poslal jen do břevna odkryté branky.

Než se Sparta vzpamatovala, přežila i další ošemetnou situaci, když Mičola hlavou lízl balon těsně vedly tyčky pražské branky. Uhodilo až z třetí šance. Nejprve Kucka po Sionkově rohu nebezpečnou hlavičkou protáhl Baránka, ale skóre se změnilo na protější straně.

Sparťanský stoper Řepka by se v tu chvíli asi nejradši neviděl. Hlavou totiž lehce nadzvedl Lukešův trestný kop mířící do brány a přehodil tak vlastního gólmana. Hráč, který je na Bazalech ve velké nemilosti místních fanoušků, tak pomohl domácímu celku do vedení.

Sparta se poté musela chopit otěží zápasu. Těžiště hry se přesunulo na ostravskou polovinu, ale územní převaha nezplodila žádnou gólovou možnost. Až v 38. minutě vypíchl Kucka míč Lukešovi, po krátkém sólu neotálel na pětadvaceti metrech se střelou, kterou otřel o břevno.

Zatažený Baník od vstřeleného gólu jen paběrkoval. Brejk mu vyšel až těsně před přestávkou, ale Vydra po průniku Mičoly pálil z jedenácti metrů do Kozáčika.

Jen v úvodu druhé půle to vypadalo, že se Ostrava vrátí k aktivnějšímu stylu hry. Brzy ale bylo vše při starém. V 53. minutě navíc Wilfried sklepl balon Kadlecovi, který se neunáhlil, kličkou do středu hřiště si udělal lepší místo a Baránka překonal nekompromisní podélnou střelou k tyči.

Pohyb a napadání sparťanů na domácí beky platil. Ostravská defenzíva zdaleka nebyla tak pevná jako jindy, hosté však několikrát svůj presink a získané balony nezúročili k výraznějšímu profitu. Teprve v 75. minutě musel zasahovat Baránek, když Neuwirth podskočil dlouhý nákop, ale Wilfriedova přízemní rána našla jen gólmanovy rukavice.

I závěr byl v režii aktivnější Sparty. Domácí však uhájili branku od dalších nepříjemností a tři kola před koncem tak oba týmy mají stejný počet bodů.

FC Baník Ostrava - AC Sparta Praha 1:1 (1:0)
Branky: 13. vlastní Řepka - 53. Kadlec. Rozhodčí: Damková - Kordula, Mencl. ŽK: Varadi - Řepka, Hoheneder, Vacek. Diváci: 17.372 (vyprodáno).
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Neves - Lukeš, Marek, Lička - Vydra (80. Strnad), Varadi, Mičola (87. Zeher). Trenér: Koubek.
Sparta: Kozáčik - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Hoheneder - Sionko (90. Kladrubský), Vacek (79. Žofčák), Kucka, Kadlec (66. Zeman) - Wilfried. Trenér: Chovanec.

Reklama

Související témata: