Hlavní obsah

Hvězdy hrály, co potřebovaly

PRAHA

Na Letnou přijel jeden z nejbohatších klubů světa, londýnská Chelsea, a fanoušci zaplnili stadión do posledního místa. Asi 1500 jich bylo z Anglie a hlavně v úvodu zápasu měli i v početním oslabení v decibelech převahu. Už při rozcvičce, na kterou na place osobně dohlížel trenér Ranieri, přiběhli hráči, zatleskali a vysloužili si mohutný aplaus.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Rastislav Michalík (vpravo) dokazoval, že umí přitlačit.

Článek

Chelsea nastoupila v bílých dresech, v nichž hraje zápasy venku. Argentinci Verón a Crespo při nástupu objali kapitána Sparty Poborského, s nímž kopali v Laziu Řím, německý sudí foukl do píšťalky a šlo se na věc.

"Come on Chelsea" a další nacvičené sportovní pokřiky se neustále střídaly, zatímco ze sparťanského kotle za brankou se 'nejinteligentnější' jádro rádobyfanoušků prezentovalo bučením, když měl míč některý z hráčů černé pleti, v horším případě pak skandováním "Chelsea, jsou to židi"...

Kdo přišel na kanonádu ze strany Chelsea a výkon hodný superlativů, musel být zklamán. Svěřenci trenéra Ranieriho hráli až příliš profesorsky a dlouho to vypadalo, že dojde na dělbu bodů. Potvrdila se slova Ranieriho, že téměř obměněné mužstvo potřebuje čas, aby se sehrálo. Až v samém závěru se naplnily papírové předpoklady a klub Rusa Abramoviče se mohl radovat ze tří bodů.

Reklama

Související témata: