Hlavní obsah

V lednu sestřelil Limberský Dudu, mladý Slovák teď srazil Čechy

Žilina

Do úterního přípravného utkání proti Česku neměl dvacetiletý slovenský reprezentant Ondrej Duda na Čechy moc dobré vzpomínky. Především pak na plzeňského Davida Limberského, který ho letos lednu v přípravném zápase Plzně s Dudovou Legií Varšava nevybíravým zákrokem vyřadil na několik týdnů ze hry.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Slovenská radost po gólu Ondreje Dudy proti Česku.

Článek

Norský trenér Legie Henning Berg chtěl dokonce Limberského pohnat před soud. „Byl to hrozný faul, který by se ve fotbale neměl objevovat. Nemluvě o tom, že šlo o přátelský zápas," čertil se Berg.

Podezření na zlomeninu nohy se nepotvrdilo, Duda se stihl včas vyléčit a v přípravném utkání Slováků s Českem se pomstil. Jedinou trefou rozhodl o výhře slovenského týmu. Radost z gólu mu nezkalilo ani to, že český záložník do Žiliny vůbec nedorazil. „Jsem rád, že Limberský nepřijel. Kdyby tady byl, možná bych na ten faul začal znovu myslet a nebyl bych dobře připravený na zápas," svěřoval se Duda.

Takto si mohl prestižní bitvu s Českem vychutnat od první minuty. Druhý reprezentační start oslavil premiérovou brankou. „Nemyslel jsem na to, že bych to Čechům nějak vrátil. Když totiž myslíte na to, že byste někomu něco vrátil, tak se vám to vrátí dvojnásobně. Takové věci se prostě ve fotbale stávají a já na to už vůbec nemyslím," říkal Duda.

Jeho chvíle přišla ve 49. minutě, kdy mu do volného prostoru přihrál jablonecký Greguš, Duda udělal pár rychlých kroků směrem k šestnáctce a poslal míč k tyči. „Všichni víme, jak prestižní zápasy Slováků s Čechy jsou. Dneska jsme ten zápas zvládli lépe my a jsem moc rád, že jsem ten vítězný gól mohl dát," usmíval se Duda.

Slováci vyhráli osmý zápas v řadě a jedou na vítězné vlně. V kvalifikaci ještě neztratili ani bod a po právu tak pokukují po účasti na evropském šampionátu ve Francii. „Máme to super rozehrané a byli bychom hloupí, kdybychom nepostoupili. Máme tak zkušený tým, že bychom to měli zvládnout," upozorňoval slovenský reprezentant.

Reklama