Hlavní obsah

Před třemi měsíci zkolaboval, teď se Peverley mezi hvězdy vrací. Předá trofej Jágrovi?

Praha

Nedokáže odhadnout, kdy by si znovu mohl zahrát hokej nebo jestli se k němu vůbec někdy vrátí. Hokejový útočník Dallasu Rich Peverley se stále zotavuje ze svého kolapsu, který jej před více než třemi měsíci postihl během zápasu s Columbusem. V úterý se mezi nejlepší hráče NHL zase vrátí, byť v poněkud netradiční roli. Na slavnostním udílení cen za uplynulou sezónu bude součástí skupiny, která bude předávat trofej Billa Mastertona. A není vyloučené, že ji z jeho rukou přebere Jaromír Jágr.

Foto: Profimedia.cz

Rich Peverley

Článek

Peverleymu lékaři před startem uplynulé sezóny diagnostikovali nepravidelný srdeční rytmus, kvůli kterému rodák z Ontaria bral léky. I přesto však 10. března na konci první třetiny zápasu s Columbusem zkolaboval na střídačce a upadl do bezvědomí. Rychle přivolaní lékaři ho následně oživili a již ve stabilním stavu byl převezen do nemocnice.

Týden poté pak Peverley absolvoval úspěšnou operaci srdce a nyní se zotavuje doma. „Už jsem schopný dělat víc věcí a používat horní část těla. Zcela určitě cítím, že dělám pokroky. Ale ještě mám před sebou spoustu kroků. Snažím se dělat jeden po druhém, žádný přesný harmonogram nemám. Prostě uvidím, co se nakonec stane. Pokud budu moct zase hrát hokej, bude to ohromné. Jestli ne, budu se s tím muset vyrovnat," prohlásil v rozhovoru pro The Dallas Morning News.

Možná i právě kvůli svému kolapsu byl Peverley nominován na trofej Billa Mastertona, jež se uděluje za vytrvalost, sportovního ducha a oddanost hokeji. Z každého ze třiceti celků NHL je novináři vybrán jeden hráč, do užšího finále pak projdou tři hokejisté.

Nechtěl na sebe strhávat pozornost

Když se Peverley dozvěděl, že za Dallas je nominovaný právě on, moc jej to nepotěšilo. „Nechci na sebe na galavečeru strhávat veškerou pozornost kvůli tomu, že se mi přihodilo něco špatného. Pokud by se mi návrat podařil, teprve tehdy bych si ji možná zasloužil," říkal před nedávnem a možná i kvůli tomu se nakonec mezi tři nejlepší nedostal.

Slavnostního vyhlášení v Las Vegas (24. června) se však přeci jen zúčastní. NHL ve středu oznámila, že právě Paverley bude jedním z těch, kteří budou cenu Billa Mastertona předávat. Vítěz vzejde z trojlístku Jaromír Jágr z New Jersey, Manny Malhotra z Caroliny a Dominic Moore z Rangers.

„Mám rád tu cenu, za co se udílí. Poznat příběhy nominovaných a předávat pak trofej vítězi, to by pro mě mohla být dobrá motivace, abych se pokusil o comeback, jestli teda bude možný," těší se Peverley na úterní večer.

Získá letos Jaromír Jágr v NHL cenu Billa Mastertona?
Ano
92,9 %
Ne
7,1 %
Celkem hlasovalo 40288 čtenářů.

Reklama