Hlavní obsah

Forsbergova klička ožila, ale parádní nájezd Floridě výhru nepřinesl

Washington

Jednadvacetiletý útočník Floridy Jonathan Huberdeau v této sezóně zatím příliš mnoho bodů nesbírá. Kromě trefy v prvním zápase s Tampou se v úvodních pěti utkáních během hry neprosadil. Chuť si však spravil v penaltovém rozstřelu duelu s Washingtonem, byť jen na chvíli, protože z vítězství se nakonec stejně radovali domácí.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Útočník Floridy Jonathan Huberdeau.

Článek

Střetnutí Panterů na ledě Washingtonu nabídlo v řádné hrací době pouze po jedné brance na obou stranách a výraznější zpestření tak obstaraly nájezdy. V nich poslal celek z hlavního města USA do vedení Jevgenij Kuzněcov, který si cestu k zakončení nijak zvlášť nekomplikoval.

Po něm už přišla na řadu nejhezčí akce utkání. Huberdeau najel na gólmana Justina Peterse z pravé strany, udělal kličku doleva, ale kotouč bleskově přemístil zpět doprava a jednou rukou ho zasunul do brány. Přesně tak, jak tenhle blafák proslavil Švéd Peter Forsberg během olympijských her v Lillehameru, kde svému mužstvu pomohl ke zlatým medailím. Web thehockeynews.com však v souvislosti s Huberdeauovou trefou připomíná, že Forsberg není vynálezcem této kličky, kterou už před ním používal Kent Nilsson.

Po Huberdeauovi se ujal trestného střílení v barvách Capitals Nicklas Bäckström, ale ten se o napodobení svého krajana ani nepokoušel, pouze vyčkal na vhodný moment pro střelu a svému týmu vrátil vedení, které posléze pojistil Alexander Ovečkin.

Možná jste zaregistrovali, že v současnosti se v NHL daří novému Forsbergovi v týmu Nashvillu. Dvacetiletý Filip Forsberg má po pěti zápasech pět bodů za gól a čtyři přihrávky, s legendárním Peterem Forsbergem však není nijak příbuzný a jedná se jen o shodu příjmení.

Reklama