Hlavní obsah

Zranění i skandály ničí Neymara! Jeho cena prý klesla skoro o tři miliardy

Brasilia/Praha

Brazilec Neymar je zase jednou jednička! Radost z toho ale brazilská hvězda nemá. Podle společnosti CIES, která se zabývá sledováním cen hráčů, se totiž ta Neymarova za dobu, co působí v PSG, radikálně změnila. Klesla zhruba o devadesát milionů liber, tedy v přepočtu o téměř tři miliardy korun. Důvodů, proč k tomu došlo je víc. Hráče trápila zranění, nebyl v ideální formě a na ceně mu ubraly i mimofotbalové skandály, kde čelí obvinění ze znásilnění.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Zraněný Brazilec Neymar nemá v poslední době moc důvodů k radosti

Článek

Neymar se pakoval dobrovolně z Barcelony do PSG za tehdy rekordních 198 milionů liber. Pokud by ale o služby známého Brazilce někdo stál nyní, mohl by si podle expertů ze zmíněné společnosti připravit o dost menší sumu. Sedmadvacetiletý Brazilec by se přitom během léta rád přestěhoval z Paříže jinam, jenže zájemci se zrovna nehrnou.

Není se co divit. Když je Neymar v pohodě a fit, dokáže na hřišti kouzlit. Jenže v Ligue 1 toho v poslední sezoně kvůli zranění moc neodehrál. Kvůli problémům s kotníkem nyní vynechá i prestižní mistrovství Jižní Ameriky. Navíc se musí vypořádat i s obviněním ze znásilnění ženy, ke kterému mělo dojít během minulého měsíce. Hvězda vše sice rázně popírá, tvrdí, že jde o vydírání, určitě má ale v hlavě jiné starosti než fotbal.

Tři zápasy za PSG musel vynechat kvůli tomu, že po prohraném finále Francouzského poháru udeřil fanouška. Tohle všechno raketově snížilo Neymarovu cenu ze 198 milionů liber na zhruba 107 milionů.

Přehled nejdražších přestupů podle agentury SID (v milionech eur)
ČástkaJménoZeměKlubyRok
222NeymarBrazílieFC Barcelona - Paris St. Germain2017
180Kylian MbappéFrancieMonako - Paris St. Germain2018
120Philippe CoutinhoBrazílieLiverpool - FC Barcelona2018
117Cristiano RonaldoPortugalskoReal Madrid - Juventus Turín2018
105Ousmane DembéléFrancieDortmund - FC Barcelona2017
105Paul PogbaFrancieJuventus Turín - Manchester United2016
101Gareth BaleWalesTottenham Hotspur - Real Madrid2013
100Eden HazardBelgieChelsea - Real Madrid2019
94Cristiano RonaldoPortugalskoManchester United - Real Madrid2009
90Gonzalo HiguaínArgentinaNeapol - Juventus Turín2016

Reklama

Související témata: