Hlavní obsah

Nejlepší biatlonista současnosti si dá od závodů přestávku. Přednost má rodina

Annecy/Praha

Ještě tento týden závody v Annecy a pak si dá nejlepší biatlonista současnosti přestávku. Důvod? Narození potomka. Johannes Thingnes Bö potvrdil, že ho v lednu neuvidíme závodit. Norská hvězda tak přijde o tři podniky Světového poháru a podle svých slov i možnost obhájit velký křišťálový globus.

Foto: Profimedia.cz

Johannes Bö te´d nebude závodit, vrátí se až na mistrovství světa.

Článek

Rodina má přednost, a tak příští měsíc neuvidíme na tratích a střelnici nejlepšího biatlonistu současnosti. Johannes Thingnes Bö a jeho manželka Hedda očekávají na začátku roku narození prvního potomka a biatlonista se chce poté miminku věnovat.

Loňský vítěz Světového poháru by tak měl přijít o závody v německém Oberhofu a Ruhpoldingu a slovinské Pokljuce. „Myslím, že bych měl chybět na třech podnicích,“ potvrdil Bö na webu ran.de. Podle svých slov tak také přijde o možnost obhájit velký křišťálový globus.

„Když budu v lednu chybět na šesti závodech, tak nemám šanci ho obhájit,“ uvedl s tím, že vrcholem sezony tak pro něj bude mistrovství světa, které se v polovině února uskuteční v Anterselvě. „Jisté je, že budu už na světový šampionát, kde si dávám vysoké cíle pro tuto sezonu,“ dodal olympijský vítěz vytrvalostního závodu v Jižní Koreji.

Teď však ještě na mnohonásobného světového šampiona čekají závody v Annecy. Ve čtvrtek odpoledne pojede sprint, ve kterém letos zatím dominuje. Vyhrál ho, jak v Östersundu, tak v Hochfilzenu. V sobotu by se pak mě představit ve stíhačce a v neděli v závodě s hromadným startem.

Reklama

Související témata: