Hlavní obsah

Češi potkají ve čtvrtfinále jediný neporažený tým šampionátu. Na ostravském ledě ve čtvrtek večer vyzvou Švédy

Ostrava

Přízrak českého boje o udržení definitivně zmizel už v silvestrovském odpoledni, hokejisté měli na domácím MS do 20 let jistý postup bez ohledu na svůj večerní výsledek s Kanadou. Ve čtvrtfinále Česko změří síly 2. ledna od 20.00 h v Ostravě s jediným dosud neporaženým celkem šampionátu Švédskem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Lukáš Pařík a Šimon Kubíček a Liam Foudy z Kanady.

Článek

Reprezentační mládí se v posledních hodinách roku 2019 marně snažilo po šesti letech v této věkové kategorii zdolat Kanadu, čímž ztratilo šanci na lepší než čtvrté místo v konečné tabulce skupiny B. Reglement turnaje ale domácím zajišťuje pro čtvrtfinále setrvání v Ostravě bez ohledu na umístění v základní části.

Vedle reprezentantů pořádající země pak v hlavním dějišti mistrovství pro čtvrteční start vyřazovacích bojů zůstane už jen vítěz skupiny B a tím se silvestrovským českým skalpem stala Kanada.

Rusové i Američané musí jet na čtvrtfinále do 35 kilometrů vzdáleného Třince a zvažují variantu vyrazit tam pozítří pouze na zápas a zázemí si ponechat v Ostravě s vírou, že se tam vrátí ještě k víkendovým bojům o medaile. Opačným směrem se přesouvají Švédové a Slováci.

Každopádně nikdo z účastníků mistrovství světa nepořádal žádné bujaré silvestrovské oslavy, protože na Nový rok všichni trénují. Čeští hráči i realizační tým se proto snažili ještě do půlnoci dostat do hotelu Clarion, ale mysl měli ještě plnou dojmů ze souboje s Kanaďany. Připíjelo se jen symbolicky, všichni si navzájem přáli štěstí a zdraví.

Čtvrtek pak bude klíčovým dnem turnaje nejen pro osmičku čtvrtfinalistů, ale také pro Německo a Kazachstán, které 2. ledna už dopoledne rozehrají sérii play out. Neúspěšný celek z ní bude na příštím MS v Edmontonu nahrazen Rakouskem.

Další program na MS hokejistů do 20 let
ČTVRTFINÁLE (Ostrava a Třinec)
2. 1., 12.30 h Švýcarsko - Rusko, Třinec
2. 1. 15.00 h Kanada - Slovensko, Ostrava
2. 1., 17.30 h USA - Finsko, Třinec
2. 1., 20.00 h Česko - Švédsko, Ostrava
SEMIFINÁLE (Ostrava)
4. 1. 15.00 h a 19.00 h
Postupující čtvrtfinalisté půjdou proti sobě podle umístění v základní části ve formátu 1-4, 2-3. Žebříčkové nasazení je následující: Švédsko, Švýcarsko, Kanada, USA, Finsko, Rusko, Česko, Slovensko.
O 3. MÍSTO (Ostrava)
5. 1., 15.00 h
FINÁLE (Ostrava)
5. 1., 19.00 h
Série play out na 2 vítězství (Ostrava)
2. 1., 10.00 h Německo - Kazachstán
4. 1. 11.00 h Kazachstán - Německo
Případné třetí utkání o záchranu by se hrálo v neděli 5. ledna v 11.00 h.

Reklama