Hlavní obsah

Dočkal už kope! Vrátí se dříve než Kane?

Praha

Ještě je příliš brzy na fanfáry. Naděje, že by kapitán národního týmu Bořek Dočkal stihl letní EURO, je však nejspíš o něco větší, než se donedávna zdálo. Fotbalová Sparta zveřejnila video z přípravy na Strahově, na němž už její lídr trénuje s míčem. Letenští přitom před týdnem avizovali, že bude úspěch, když se Dočkal částečně zapojí do tréninku s týmem až na soustředění ve Španělsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal s kapitánskou páskou národního týmu.

Článek
Fotogalerie

Jedenatřicetiletý záložník nehraje od začátku loňského března, prodělal hned dvě operace achilovky. Bořek Dočkal bude během jara nejspíš svádět boj s časem, aby byl nachystán pomoci jak Spartě, tak reprezentaci.

„Bořek má k návratu hodně blízko, všichni si ho moc přejeme. Je na dobré cestě. U něj je nejdůležitější, jak bude reagovat při zátěži na změny směru. Předpoklad je, že by se na soustředění ve Španělsku mohl částečně zapojovat do tréninku s týmem," avizoval na startu přípravy sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Jak to vypadá s návratem Bořka Dočkala? A kdy naskočí další sparťanští marodi?

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Česká reprezentace se bez svého dlouhodobě zraněného kapitána musela obejít celou kvalifikaci. Jeho startu na šampionátu se však nevzdává.

V odhadech, kdy se vrátím, jsem opatrný. Ale je to na dobré cestě, říká Bořek Dočkal

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Také Anglie je bez kapitána

„Doufáme, že Bořkovi bude držet zdraví a že bude schopen přípravu absolvovat celou bez úlev, aby od začátku jarní části mohl začít hrát zápasy. V tom případě by jeho účast na EURO byla reálná, což bychom si všichni přáli," poukazuje asistent trenéra Jiří Chytrý.

Češi vstoupí do turnaje 15. června proti postupujícímu z play off Ligy národů, kterým bude Izrael, Norsko, Skotsko, nebo Srbsko. Dalšími soupeři ve skupině pak budou Chorvatsko a Anglie.

A právě soupeř českého týmu z kvalifikace řeší stejný problém. Kdy bude mít k dispozici kapitána? Angličané totiž nedávno přišli o svého kanonýra. Harry Kane si natrhl zadní stehenní sval a do dubna si nezahraje.

„Pokud by Anglie neměla Kanea v sestavě, byli by schopní ho nahradit, protože mají z čeho vybírat. Navíc si myslím, že šampionát stihne. Pokud se takové zranění mělo přihodit, tak je teď ideální doba. Pořád bude mít dostatek času na uzdravení a nabrání formy," míní Chytrý.

Reklama

Související témata: