Hlavní obsah

Bývalý mistr světa nesmí po sexuálním napadení působit v judu

Praha

Dvojnásobný mistr světa v judu Wang Ki-čchon z Koreje dostal doživotní zákaz působení ve sportu. Jednatřicetiletý medailista z olympijských her byl začátkem května zatčen kvůli sexuálnímu napadení mladé dívky a hrozí mu doživotní trest vězení.

Foto: Sport.cz

Dvojnásobný mistr světa v judu Wang Ki-čchon dostal doživotní zákaz působení ve sportu. (ilustrační foto)

Článek

Ještě před případným odsouzením zakázal korejský svaz Wang Ki-čchovi působit v judu a ukončil tak jeho kariéru. Bývalá světová jednička v kategorii do 73 kg se nicméně na turnajích neobjevovala už od roku 2016.

Wang Ki-čchon měl potíže se zákonem i dříve. V roce 2009 byl zadržen za to, že údajně při potyčce v nočním klubu uhodil ženu. Případ skončil mimosoudní dohodou.

Za mobilní telefon do vězení

Před šesti lety zase mistr světa z let 2007 a 2009 a stříbrný medailista z OH v Pekingu 2008 musel na osm dnů do vojenské věznice za to, že během výcvikového kempu používal mobilní telefon.

Minulý týden byl kvůli sexuálnímu obtěžování odsouzen k pokutě a návštěvám terapeuta korejský rychlobruslař na krátké dráze Lim Hjo-čun. Šestinásobný mistr světa a olympijský vítěz na 1500 metrů z Pchjongčchangu stáhl reprezentačnímu kolegovi před ostatními v tréninkovém centru kalhoty.

Reklama