Hlavní obsah

Giro si oddychlo. Všechny testy na koronavirus negativní, jede se dál!

Valdobbiadene

Žádný nový pozitivní případ neodhalila více než pětistovka dodatečných testů na koronavirus mezi účastníky Gira d'Italia. Negativní výsledky všech odběrů mezi cyklisty, členy stájí i doprovodu oznámili před startem dnešní časovky jednotlivců na 34,1 km zástupci pořadatelské společnosti RCS.

Foto: Massimo Paolone, ČTK/AP

Portugalec Joao Almeida může stále živit naděje na celkové vítězství na Giro d´Italia.

Článek

Vedení závodu se rozhodlo zařadit mimořádné kolo kontrol poté, co při pravidelných testech během volného pondělí mělo osm lidí včetně hvězd Michaela Matthewse a Stevena Kruijswijka pozitivní testy a museli Giro opustit. Odstoupily i kompletní stáje Mitchelton-Scott a Kruijswijkova Jumbo-Visma.

V pelotonu i mezi zástupci týmů začala kvůli obavám z nákazy narůstat nervozita, cyklisté si stěžovali i na nedostatečně zajištěnou "bublinu". Tým EF Pro Cycling dokonce poslal vedení závodu a federaci UCI oficiální žádost, aby Giro po nedělní etapě předčasně ukončili. Návrh ale neprošel.

Celkem se mimořádným testům slin na přítomnost protilátek podrobilo 512 lidí. Další pravidelná kontrola závodníky čeká během pondělního dne volna.

Reklama

Související témata: