Hlavní obsah

Brankář Vladař se v NHL stěhuje z Bostonu do Calgary

Calgary
Aktualizováno

Český brankář Daniel Vladař byl v NHL vyměněn z Bostonu do Calgary. Bruins za něho získali právo volby ve třetím kole draftu v příštím roce. Boston se zároveň dohodl na smlouvě s Linusem Ullmarkem. Brzy osmadvacetiletý Švéd podepsal kontrakt na čtyři roky s celkovým příjmem 20 milionů dolarů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Daniel Vladař během tréninku v rámci letního kempu hokejové reprezentace.

Článek

Třiadvacetiletý pražský rodák Vladař patřil dosud v NHL výhradně právě Bostonu, který si ho vybral při draftu 2015 jako 75. hráče celkového pořadí. Na svou šanci v elitní lize si však musel počkat až do poloviny letošního března. Celkem stihl odchytat pět utkání, v nichž inkasoval v průměru 3,4 branky na zápas při úspěšnosti zákroků 88,6 procenta. Při necelé půlhodině okusil také atmosféru play off.

V brankovišti Flames bude moct Vladař navázat na působení jiného českého gólmana Davida Ritticha, jenž v klubu působil, než byl před polovinou dubna vyměněn do Toronta.

Brzy osmadvacetiletý Ullmark odchytal 20 zápasů základní části minulé sezony s průměrem 2,63 inkasované branky na zápas a úspěšností zákroků 91,7 procenta. Celkem v NHL nastoupil do 117 duelů, průměr má 2,78 obdržené branky na utkání a úspěšnost zákroků 91,2 procenta, třikrát uhájil čisté konto.

Reklama

Související témata: