Hlavní obsah

New Jersey - NY Rangers 3:7Eliášovy góly a Jágrovy přihrávky nestačily. Devils si z utkání pod širým nebem odnesli debakl

New York
Aktualizováno

Nedělní zápas NHL pod širým nebem na baseballovém stadiónu newyorských Yankees skončil přes veškerou snahu českých olympioniků debaklem Devils. Přitom zásluhou dvou tref Patrika Eliáše i stejného počtu asistencí Jaromíra Jágra brzy vedli 3:1, jenže hokejisté Rangers šesti góly v řadě úplně otočili výsledek. Nakonec zápas přinesl rekordní úrodu deseti branek.

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Hokejisté NY Rangers oslavují vstřelený gól v síti New Jersey při utkání pod širým nebem na stadiónu baseballistů Yankees.

Článek
Fotogalerie

Začátek utkání byl o více než hodinu odložen kvůli ostrému polednímu slunci, jehož paprsky se odrážely na ledové ploše. V hledišti přitom docela promrzlo 50 105 diváků, teploměr během utkání ukazoval mínus 6 stupňů Celsia.

Jágra s Eliášem spojovalo, že na led vyjeli zachumláni v černých lyžařských kuklách a patřili v úvodu k nejaktivnějším hráčům. Zvlášť jejich přesilovková kombinace, která znamenala druhou branku domácích na Yankee Stadium, lahodila oku. Jenže Ďábly ale jakoby zastavilo sněžení ve druhé třetině. Do kolen je pak poslaly dvě laciné branky inkasované během 69 vteřin i vlastní gól do šatny, po němž nejistý Brodeur už vystřídal.

Pro Marka Židlického nemohlo být útěchou, že při 23 minutách strávených na ledě byl nejvytíženějším hráčem a ani Jágra po vysoké porážce netěšilo, že si polepšil už na celkem 1035 asistencí v historickém pořadí NHL a odsunul tak z elitní desítky svého legendárního učitele Maria Lemieuxe. Od devátého Dionna českého veterána dělí jen pět gólových přihrávek.

NHL Stadium Series na Yankee Stadium v New Yorku:
New Jersey - NY Rangers 3:7 (3:2, 0:4, 0:1)
Branky: 6. a 11. Eliáš (na druhou Jágr, Židlický), 17. Zajac (Jágr) - 23. a 33. Zuccarello, 10. D. Moore, 17. M. Staal, 34. Hagelin, 40. Rick Nash, 51. Stepan z tr. střílení. Střely na branku: 22:26. Diváci: 50 105.

Reklama

Související témata: