Hlavní obsah

Děsivá diagnóza! Moreno odnesl střet s Robbenem zlomeninou

Fortaleza

Smůla provázela fotbalisty Mexika na světovém šampionátu v Brazílii. V základní skupině je nepřesní rozhodčí obrali nejméně o dva góly v utkání proti Kamerunu, v nedělní osmifinálové bitvě jim zase vyrvali Nizozemci postup doslova v hodině dvanácté a utkání navíc kvůli vážnému zranění nedohrál zkušený obránce Héctor Moreno. Po střetu s Arjenem Robbenem utrpěl zlomeninu holenní kosti, píše oficiální portál FIFA.

Foto: Mike Blake, Reuters

Mexický obránce Héctor Moreno opuští trávník stadiónu ve Fortaleze se zlomeninou holenní kosti na nosítkách.

Článek
Fotogalerie

Zadák Espaňolu Barcelona se v závěru prvního poločasu duelu ve Fortaleze pokoušel s kolegou Rafaelem Márquezem v pokutovém území zastavit rozběhnutého špílmachra Oranjes. Míč sice v pádu levačkou odvrátil, ale Robben o jeho nohu zavadil a neštěstí bylo na světě. Moreno opustil hřiště na nosítkách a v sestavě ho nahradil Diego Reyes.

„Byla to nešťastná náhoda a pro Héctora velmi smutný konec, protože odehrál fantastický turnaj," citovala kouče Miguela Herreru agentura DPA.

Mexičané v osmifinále vedli po gólu Giovaniho Dos Santose z úvodu druhého poločasu, o postup ale přišli během pouhých šesti minut poté, co nejprve dvě minuty před koncem srovnal Wesley Sneijder a v nastavení rozhodl z penalty Klaas-Jan Huntelaar.

Šestadvacetiletý Moreno bude podle předpokladů mimo hru několik měsíců a nestihne srpnový začátek nového ročníku španělské ligy.

Reklama

Související témata: