Hlavní obsah

S českou vlaječkou na třetí nejvyšší věž světa! Mrázek ukázal masku pro Světový pohár

Detroit/Praha

Má reálnou šanci, že na zářijovém Světovém poháru bude českou brankářskou jedničkou. A až Petr Mrázek vyjede příští týden s hokejovou reprezentací na led pražské O2 areny k tréninkům před dlouho očekávanou akcí, bude mít na hlavě novou masku, kterou si nechal vyhotovit speciálně pro turnaj konaný v Torontu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový brankář Petr Mrázek.

Článek

Minulý týden ukázal svou masku pro Světový pohár Michal Neuvirth, nyní se k němu přidal i gólman Detroitu Petr Mrázek. Ostravský rodák má na ní vyobrazeného Petera Griffina, postavičku z jeho oblíbeného amerického kresleného komediálního seriálu Griffinovi.

Ten s českou vlaječkou v ruce ve stylu King Konga šplhá na CN Tower, telekomunikační a turistickou věž v Torontu, která je s 533 metry třetí nejvyšší věží světa a zároveň oblíbenou turistickou atrakcí.

Mrázkovi masku zhotovil uznávaný grafik David Gunnarsson ze Švédska, na něhož se gólmani nejen z NHL obracejí se svými prosbami pravidelně.

Ani Mrázek nyní nevyužil jeho služeb poprvé. Nejprve tak učinil v roce 2013, kdy ještě chytal na farmě Detroitu v Grand Rapids, o rok později si zase nechal udělat speciální vánoční masku. V obou případech na ni nechyběl Mrázkův oblíbený Peter Griffin...

Reklama

Související témata: