Hlavní obsah

Ve 36 letech vážila 155 kilo, do 40 let chtěla být fit. Teď je hvězdou časopisů

Praha

Běží o život. A to doslova. Almetria Turnerová našla svoji vášeň, smysl života, stačilo jen pootevřít dveře. Měla abnormální hmotnost, chronické onemocnění i životní styl. Jenže ona začala zevnitř, u sebe. Tam započala dláždit cestu, aby mohla být fit. Važila 155 kilo, dokázala shodit 80 kilo a uběhla už devět půlmaratónů. Stačilo si vytyčit, kdy dojde do cíle a proměna bude na světě.

Foto: chicagocrusader.com

Almetria Turnerová našla svoji vášeň, smysl života, přitom vážila 155 kilo!

Článek

Psal se rok 2010 a Turnerová byla diagnostikována s diabetem druhého typu, více než třináct let bojovala s hypertenzí, navštěvovala tři specialisty na své nemoce. Takto byla pod kontrolou, aby žila, přežila.

Při pohledu na její postavu nebylo divu, bylo jí přitom šestatřicet let. Celoživotní nadváha a vše kolem ji přivádělo do depresí, nastal ale bod zlomu. Vážila 155 kilogramů, ona si řekla, že do svých čtyřiceti let bude fit. Odstartoval boj s tělem, se zdravím, ale na tento se těšila, viděla šanci na změnu, štěstí.

„Věděla jsem, že každý den nebude dobrý den, ale každý den byl pro mě novou příležitostí," svěřila se Američanka pro server chicagocrusader.com. „Musela jsem se sama uvnitř proměnit, protože bitva s kily byla pro mě největším bojem mého života. Bojovala jsem proti svému starému já."

O běhu zpočátku nemohla být řeč. Základem bylo přepracování jídelníčku na více menších jídel denně. Zahození jednoduchých sacharidů, čtení etiket na potravinách a totální výměna obsahu lednice a spíže.

Sám sobě nejlepší investicí

Začala chůzí, pak se teprve pomalu rozeběhla. Účastnila se zumby, boot campu, bojovala. Poté se rozhodla a zařadila se do skupiny Black Girls Run s cílem, že do svých padesáti let uběhne padesát půlmaratónů v padesáti státech USA. Před pár roky vážila 155 kilo, nyní takový plán.

Jak si stojí se svým plánem? Zatím shodila 80 kilo, nosí až o osm čísel menší velikost. Uběhla už devět půlmaratónů v sedmi státech USA. Stihla i deset závodů na pět kilometrů, jednu desítku, patnáctku a jeden námořnický závod na 10 mil.

Sama dnes pomáhá při řešení váhy, životního stylu, má poradenskou společnost, blog. Stala se inspirací. Díky své proměně se o ní zajímají časopisy, televize. Všude vypráví a sdílí svůj příběh. „Nejlepší investice je do sebe, být v nejlepší formě svého života - psychicky, fyzicky, duchovně i finančně. Milujte sami sebe a poznejte svoji hodnotu," radí Turnerová.

Každý má šanci, jen ji využít.

Reklama

Související témata: