Hlavní obsah

Malé město hostí nejvíce Ježíšků

Michendorf

Ulice německého Michendorfu zaplnili lidé v převlecích za Mikuláše. Obec s asi třinácti tisíci obyvateli patří v Evropě na třetí místo ve velikosti podobných recesistických akcí. Běh je určen pro všechny rodinné příslušníky a vybrat si můžete několik tras od dvou a půl do deseti kilometrů.

Tradičního běhu nedaleko Berlína se zúčastnilo přes 1200 Santa Clausů Video: Reuters

 
Článek

Michendorfer Nikolauslauf je běh naplněný převážně červenými, ale i žlutými, zelenými nebo modrými kostýmy s Vánocemi nejvíce spojované postavy. Adventní běžecká akce začínala původně s asi dvěma stovkami nadšenců. V současné době se rozrostla na úroveň přes 12 000 účastníků a stala se tak třetí největší v Evropě hned po Paříži a Budapešti.

Podmínkou účasti je mít na sobě alespoň povinné kostýmní minimum ‒ červený plášť a červená čepička s bílým lemováním, červenou lze případně nahradit další vhodnou barvou. Většina účastníků jde ale mnohem dál, ve svém outfitu vyladí i kalhoty, mohutné opasky s nablýskanými sponami a dlouhé vousy moudrého starce.

Ve své zemi je malé město největším hostitelem Santa Clausů vůbec. Kostým si můžete přinést vlastní nebo jej za mírně zvýšené startovné o sedm eur dostanete od organizátorů. Nejmladší účastníci mají čepici v ceně základního startovného.

Reklama