Hlavní obsah

Přeběhnutá odbočka a policie měla pohotovost. Bylo to děsivé, bál se otec o syna

Praha

Cíl vypadal jasně, uběhnout půlmaratón. Výsledkem byl ale po více než pěti hodinách maratón. Jak se tohle může stát? Mladík Evan Megoulas si v neděli vyrazil ve Philadelphii zaběhnout polovinu královské trasy, ale minul jednu odbočku a ve vteřině byl problém na světě. Stále běžel, stále běžel. Nakonec ho musela hledat a dovézt zpět policie.

Foto: pennlive.com

Evan Megoulas se svým otcem Christem v cíli. Oba už spokojeni.

Článek

Bratr a rodina se shromáždili u cílové čáry, byli připraveni fandit a užít si poslední metry společně. Jenže nic, dlouho nic. Po půlhodině přišly první otázky. Bratr Petr se začal obávat, že se mohlo něco stát. Phil McAlorum, policejní seržant, měl v ten moment po klidném dni, akce začala. Fotografie Evana byla poslána do policistova mobilního telefonu, ten ji předal dalším důstojníkům. Hledání započalo.

Při pátrání se zjistilo, že mladík školou povinný minul odbočku a stále běží. Sám, nikde žádný běžec, přesto pokračoval. Stále věříc, že je blíže cíli. Až dva policisté po několika kilometrech teenagera dohnali.

Zjistili, že běžec je v pořádku, jenže on chtěl i přes nečekané prodloužení závodu pokračovat dále. Na kole s ním poté jeli zpět nejméně deset kilometrů. I když byl Evan smolařem půlmaratónu, všichni policisté se s ním chtěli po závodě vyfotit a blahopřáli mu k nečekanému "úspěchu". Svůj náhodný maratón si zaběhl za 5:23:11.

Úžasné a obohacující, přiznal mladík

Sedmnáctiletý mladík přitom v říjnu zaběhl půlmaratón pod hodinu a čtyřicet minut. Jeho nadšení pro běhání ale naposledy dostalo logistickou trhlinu. Místo osobního rekordu zalarmoval policejní složky.

„Bylo to děsivé. Naštěstí mu lidé během závodu pomohli, dali mu gely, dokonce mu ošetřili koleno. Cítil jsem se špatně, když jsme se vrátili. Měl velké puchýře, mohl stěží chodit. Je to prostě šílené," přiznal tíživé momenty pro pennlive.com otec Christ.

A jak vůbec mohlo dojít k minutí odbočky? Jeho bratr pro server 6abc.com uvedl, že Evan má poruchy učení a občas se něco přihodí. „Bylo to docela úžasné a obohacující," přiznal ale po závodě nešťastný běžec, který si chtěl zaběhnout maratón až v lednu. Takto si ho zkusil o pár týdnů dříve a jedno už ví: uběhne ho. Pokud tedy špatně zase neodbočí.

Reklama

Související témata: