Hlavní obsah

Teplice - Plzeň 2:1Plzeň dostala po výprasku od Sparty další facku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Hora 1 : 0
32. Moulis 2 : 0
62. Hrošovský 2 : 1
Záznam online reportáže

Teplice

Po debaklu 0:4 na Spartě dostala fotbalová Plzeň další facku. V pátečním duelu 25. kola první ligy prohrála v Teplicích 1:2 a notně si zkomplikovala snahu o obhajobu mistrovského titulu. Pokud vedoucí Slavia vyhraje v neděli v Příbrami, bude mít před obhájcem náskok 9 bodů. Západočeši se spíš musejí dívat pod sebe, Sparta se může po sobotě dotáhnout na pět bodů.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Plzeňský David Limberský a jeho zklamání.

Článek

Nabuzení Severočeši na favorita vlétli a hned na začátku udeřili. O teplickou radost se postaral bývalý viktorián Hora, který střílený centr pohotově ve skluzu poslal do sítě. Byla to už jeho devátá trefa v této sezoně.

Hosté se ze šoku několik minut oklepávali, potom si v rychlém sledu vypracovali dvě solidní šance. Bez efektu. Naopak další jejich ledabylost v defenzivě soupeř, který postrádal trojici opor Ljevakoviče, Kroba a Kučeru, potrestal. Tepličtí se blýskli povedeným signálem, na jehož konci byl Pavel Moulis a vedení 2:0.

„Signál jsme nacvičovali v týdnu na tréninku, vyšel nám dokonale," rozplýval se Moulis. Před rozehráním přímého kopu u postranní čáry prohodil pár slov s Horou, odběhl směrem k šestnáctce, kam mu během chvíle přiťukl míč Jindráček. Autor vítězné branky z prosincového duelu na Spartě levačkou prostřelil Hrušku.

Na rozdíl od bídné obranné fáze si hosté v ofenzivě počínali mnohem lépe, do přestávky se zjevili v dalších dvou šancích. Gólově se prosadil až po hodině Hrošovský. Nadšeně bojující Teplice si však cenný skalp vzít nenechaly a poskočily do klidného středu tabulky.

25. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Viktoria Plzeň 2:1 (2:0)
Branky: 5. Hora, 32. Moulis - 62. Hrošovský. Rozhodčí: Hrubeš - Myška, Flimmel. ŽK: Shejbal, Žitný, Grigar - Limberský, Chorý, Hubník, Bakoš. Diváci: 3138.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Hyčka - Hora, Soungole (65. Hošek), Trubač (65. Žitný), Moulis (83. Čmovš) - Kuchta, Jindráček. Trenér: Hejkal.
Plzeň: Hruška - Havel, Hubník, Pernica, Limberský - Pačinda (58. Bakoš), Hořava, Čermák, Hrošovský, Petržela (82. Kayamba) - Chorý (58. Beauguel). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: