Hlavní obsah

Německý trenér Löw nedělá se sestavou tajnosti

MNICHOV

Žádné velké tajnosti se sestavou nedělal v úterý trenér německé fotbalové reprezentace Joachim Löw. „Určitě hrají gólman Hildebrandt a útočník Podolski. Vzhledem k naší situaci nechystám žádné převratné změny oproti utkání v Dublinu. Zvažuji, že bych některé opory nechal odpočinout, ale hrát chtějí všichni. Postup máme jistý, doma se však chtějí všichni ukázat. Nic jiného, než výhru nad Čechy v mužstvu nikdo nepřipouští,“ řekl kouč domácích.

Článek

„Hildenbrand nahradí distancovaného Lehmanna. Podolski dostane šance, protože je v Mnichově doma a má ohromnou vůli dokázat, že patří na trávník a ne na lavičku. V Bayernu to nemá lehké. Oceňuji u něho vůli a fakt, že nehází flintu do žita a pere se o šanci,“ zdůraznil kouč. Jasno má i o dalších postech v sestavě.

Od Čechů neočekává nic překvapivého. „Mají také nějaké absence, ale jsou tu Rosický a Koller, což hodně napovídá o tom, co by mohli v Allianz Areně hrát. Také jim jde o hodně. Potřebují potvrdit postup, k němuž mají hodně blízko. My jim ale nic neusnadníme,“ zdůraznil Löw.

„Čeká nás těžké utkání s kvalitním soupeřem. Češi mají stále vysokou kvalitu. Ve skupině jsou druzí a mají postup na dosah. Potvrdit ho ale musí až s příštím soupeřem. My jsme se hodně poučili z utkání v Dublinu, které pro nás bylo velice těžké. Teď jsme doma a chceme vyhrát. Dobře víme, kde má soupeř silné stránky i ty slabší. Některé hráče známe velmi dobře z bundesligy, jiné dokonce osobně. Nemyslím si, že by nás Rosický a spol něčím překvapili, stejně jako si nemyslím, že by Rosický nenastoupil,“ přidal se bývalý Rosického spoluhráč z Dortmundu Christoph Metzelder, který nyní obléká dres Realu Madrid.

Ve středu Löw experimentovat prý nebude. „V listopadu se nám vrátí po zranění Ballack, Schneider, Klose a další. Konkurence v mužstvu je veliká, takže v listopadu začne vnitřní boj o obsazení jednotlivých postů už s určitým výhledem na EURO,“ konstatoval kouč, který má v pátek podepsat nový kontrakt s Německým fotbalovým svazem do léta 2010.

Reklama

Související témata: