Hlavní obsah

Grygera ani Ronaldinho před šlágrem AC Milán - Juventus strach nemají

PRAHA

Ostře sledovaný duel dvou velkých rivalů italské fotbalové Serie A bude k vidění v neděli večer v Turíně, kde se utká domácí Juventus s AC Milán, tedy druhý tým se třetím. Na domácí straně by neměl v základní sestavě chybět ani Pavel Nedvěd se Zdeňkem Grygerou, jenž se nechal slyšet, že se strachem do utkání rozhodně nepůjde. „AC v nás strach rozhodně nevyvolává a ani by neměl,“ řekl pro server goal.com Grygera.

Článek

Oba celky po patnácti odehraných zápasech nasbíraly shodně 30 bodů. Velký význam střetnutí dvou týmů na špičce italské ligy vnímá i Brazilec ve službách hostů Ronaldinho. „Už jsem na utkání hodně soustředěný, ale nedá se říci, že bych měl obavy,“ nechal se slyšet Ronadlinho. „Vždycky se snažím myslet pozitivně a nevidím důvod, abych měl strach z Juve nebo z jakéhokoliv jiného soupeře,“ dodal.

V týmu Rossoneri bude kouči Carlu Ancelottimu chybět dlouhodobě zraněný středopolař Gattuso, zatímco Bianconeri budou v záložní řadě počítat s Mohamedem Sissokem z Mali. „Všichni hráči Juventusu jsou skvělí, ale Sissoko má něco navíc narozdíl od svých spoluhráčů,“ myslí si Ronaldinho.

Strach nemá ani Grygera

Po patnáctém kole vede neohroženě Serii A s šestibodovým náskokem před oběma mužstvy druhý milánský celek Inter. Že by tím mělo být ale o všem rozhodnuto si bývalý vítěz ankety Zlatý míč o nejlepšího hráče Evropy nemyslí. „Oni někam utíkají? A kam,“ zlehčoval Ronaldinho náskok městského rivala na čele tabulky. „Je příliš brzy na to dělat nějaké závěry. Myslím si, že můžeme vyhrát jak titul v domácí lize, tak vyzvednout nad hlavy i trofej Poháru UEFA,“ věří brazilský špílmachr.

O žádném strachu nemluví před ostře sledovaným nedělním duelem ani český reprezentant ve službách Staré dámy Zdeněk Grygera. „AC v nás strach rozhodně nevyvolává a ani by neměl,“ řekl rozhodně bývalý obránce Ajaxu. „S Interem a AC jsme na stejné úrovni. Máme hráče, kteří můžou zahrozit v kteroukoli chvíli v utkání,“ dodal.

Reklama

Související témata: