Hlavní obsah

Moje největší úspěchy teprve přijdou, myslí si Záhrobská

PRAHA

Začátek sezóny vyšel Šárce Záhrobské skvěle. V americkém Aspenu na konci listopadu poprvé zvítězila ve slalomu Světového poháru a za další skvělé výsledky už nasbírala 254 bodů. Přesto si česká lyžařská jednička myslí, že je teprve na začátku. "Mám stále ještě rezervy. Věřím, že moje největší úspěchy teprve přijdou," řekla Záhrobská.

Článek

„Před třemi lety jsme úplně změnili přípravu, a to mi  prospělo. Snažím se kompenzovat trénink tím, že více regeneruji a rehabilituji. Velký kus práce odvedla i moje fyzioterapeutka Dita Schönfeldová. Za tu dobu jsem udělala velký pokrok. Přesto si ale myslím, že jsem pořád na začátku. Mám stále ještě rezervy. Věřím, že moje největší úspěchy teprve přijdou," prohlásila mistryně světa ve slalomu.

Mnohem více se česká reprezentantka věnuje také rozborům jízd. „Hodně času také trávíme u analýz. Vidím, kde jsem udělala chybu, a snažím se toho příště vyvarovat. Jsem k sobě sebekritická, žádná jízda ještě nebyla úplně podle mých představ. Vím, že mám ještě rezervy v technice. Navíc důležitá je i psychika. Při vítězství v americkém Aspenu jsem se po prvním kole snažila udržet nervy na uzdě. Jen jsem si řekla, že to druhé musím sjet stejně a pak už jsem o něm nepřemýšlela,“ přiznala Záhrobská.

Ohlasy na Šárčino první vítězství ve Světovém poháru byly veliké. „Blahopřáli mi trenéři i soupeřky. Myslím, že to bylo opravdu upřímné. Stále jsem se pohybovala mezi druhým a desátým místem, a to první mi unikalo. Teď to vyšlo a všichni měli radost. Jsme asi jeden z mála sportů, kde panují mezi soupeřkami vřelé vztahy,“ vyprávěla třiadvacetiletá lyžařka.

Daří se i bratrovi

Velmi spokojen s probíhající sezónou je i Šárčin bratr Petr Záhrobský, který začátkem prosince vyhrál závod Evropského poháru v super G a minulý pátek v superobřím slalomu získal svůj první bod ve Světovém poháru. „Vážím si obou výsledků stejně. Oba jsou pro mne velkým úspěchem. Zlepšuji se a doufám, že i nadále budu. Rád bych přidal další body,“ přál si osmadvacetiletý český reprezentant.

Reklama