Hlavní obsah

Rosický: Těžko říct, jestli kvalifikaci s Rumuny stihnu

PRAHA/DORTMUND

Natržený břišní sval. S takovou diagnózou nepotěšili lékaři Tomáš Rosického poté, co nedohrál sobotní zápas bundesligy v Bochumi. "Dostal jsem ránu loktem do břicha, až se mi zatmělo před očima," popisuje záložník Dortmundu své zranění v rozhovoru pro Právo. Podle prvních odhadů by měl být Rosický mimo hru dva až tři týdny.

Foto: ČTK

Tomáš Rosický (na ilustračním snímku vlevo) se zranil při utkání Dortmundu s Bochumí.

Článek

V sobotním bundesligovém utkání v Bochumi jste byl střídán kvůli zranění břicha, co se vlastně stalo? Někdy kolem sedmdesáté minuty jsem dostal ránu loktem do břicha, až se mi zatmělo před očima. Ani nevím, kdo to byl. Strašně to bolelo, ale chtěl jsem to ještě zkusit. Bohužel jsem nemohl zvednout nohu, pořádně se hýbat, tak jsem musel střídat.

Jak zní diagnóza? Pro mne velmi smutně. Natržený břišní sval, a navíc v místech, kde tak říkajíc přitahuje nohu, nemohu ji zvednout, i když chodím.

Víte, na jak dlouho budete muset vynechat? V pondělí jdu na další vyšetření, ale to zřejmě nezmění nic na tom, že pět dní musím mít absolutní klid, pak se uvidí. Sval musí srůst. Lékaři to odhadují minimálně na dva až tři týdny, pak bych mohl začít trénovat.

To by znamenalo, že byste také nemusel stihnout kvalifikaci s Rumunskem, nebo to vyjde? Těžko říct, zda Rumuny stihnu. Nechci předbíhat událostem. Návrat po tomhle zranění ale nelze uspěchat. Doufám, že budu fit. Rád bych pomohl i Borussii.

Trenér Brückner má na marodce už celou reprezentační středovou řadu - Nedvěda, Galáska, Poborského, Šmicra, teď jste přibyl vy...V minulé sezóně potkalo hráče národního mužstva hodně zranění, ale nakonec jsme to zvládli. Ale tahle podzimní bilance, to je něco neuvěřitelného. Těžko říct, jestli se z nás pěti dá někdo dohromady, ale optimisticky to nevidím. Snad Karel Poborský. Kluci budou muset máknout bez nás. Přitom oba říjnové zápasy potřebujeme vyhrát.

Kdo se o vás v Dortmundu teď stará? Zvládám to sám, nejbližší mám na telefonu.

Během osmačtyřiceti hodin oba bratři Rosičtí mezi marody... To je hrozný pech, ale bohužel fotbal už je takový. Jirka je po operaci křížových vazů, to je mnohem horší. Má na zranění kolen smůlu. Sám jsem si také letos užil, záda, zlomená ruka, teď břicho. Snad si tu smůlu letos vyberu na delší čas dopředu.

Co říkáte hře Borussie? V Bochumi jsme mohli vyhrát. Byly by to body, které mají váhu. Bohužel jsme podruhé za sebou neudrželi vedení. Teď nás čeká Bayern, ale u toho bohužel nebudu. Zatím se nedá odhadnout, na co kdo v bundeslize má. Náš úkol je jasný, dostat se do pohárové Evropy, ale bude to strašně těžké. Nejvíc mrzí, že na výhru máme a pak o ni přijdeme zbytečným gólem. Už jsme mohli mít nejméně o čtyři body víc.

Reklama

Související témata: