Hlavní obsah

Union - Mohuč 4:1Union Berlín s Králem v základu porazil v úvodním kole německé ligy Mohuč

Fotbalisté Unionu Berlín s českým reprezentantem Alexem Králem v základní sestavě vstoupili do nového ročníku německé ligy vítězně. Domácí výhru 4:1 nad Mohučí jim zařídil hattrickem Kevin Behrens. Frankfurt porazil díky gólu Randala Kolo Muaniho nováčka z Darmstadtu 1:0.

Foto: Profimedia.cz

Alex Král si připsal úspěšný soutěžní debut v dresu Unionu Berlín.

Článek

Union bude poprvé v historii hrát Ligu mistrů, tým z Berlína proto přivedl velké množství posil, ty největší v podobě Gosense a Vollanda ale začaly zápas proti Mohuči na lavičce. Nejvíce se blýskl Behrens, který se třikrát prosadil hlavou.

Vstřelit "hlavičkový hattrick" se dvaatřicetiletému německému útočníkovi podařilo jako prvnímu od sezony 2004/05, kdy se začaly zaznamenávat detailní statistiky ze zápasů. Poprvé se Behrens trefil již v první minutě, druhou branku přidal o osm minut později.

Po změně stran se hostům povedlo snížit díky Caciho střele z voleje, Behrens však záhy završil hattrick a v samém závěru zápasu po přihrávce střídajícího Vollanda uzavřel skóre Pantovič.

Darmstadt se vrátil do nejvyšší německé ligy po sedmi letech a v prvním zápase se představil na hřišti Eintrachtu Frankfurt. Sedmý tým minulé sezony zvítězil nejtěsnějším rozdílem, francouzský útočník Kolo Muani po Maxově přihrávce zakončil do prázdné branky. Hosté mohli po hodině hry vyrovnat, Pfeifferova střela ale skončila na tyči.

Německá fotbalová liga - 1. kolo:
Union Berlín - Mohuč 4:1 (1., 9. a 70. Behrens, 90.+6 Pantovič - 64. Caci)
Eintracht Frankfurt - Darmstadt 1:0 (40. Kolo Muani)

Reklama

Související témata: