Hlavní obsah

Henkelová a Bergerová se na Holmenkollenu rozloučí s biatlonem

Oslo

Pro dvě biatlonové hvězdy budou závěrečné závody Světového poháru v Oslu loučením s kariérou. Na Holmenkollenu se naposledy mezi elitou představí dvojnásobné olympijské vítězky Norka Tora Bergerová a Němka Andrea Henkelová.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Tora Bergerová (třetí zleva) po nedávném triumfu ve smíšesné štafetě na ZOH v Soči. Napravo Tiril Eckhoffová, zleva Ole-Einar Björndalen a Emil-Hegle Svendsen.

Článek

"Těžko říct, jako mi po mém posledním 'svěťáku' bude. Ale momentálně ještě žádnou lítost necítím. Převažuje to, že se na závody na Holmenkollenu těším," uvedla šestatřicetiletá Henkelová, která má na kontě i osm zlatých medailí z mistrovství světa.

Na její rozlučkové závody dorazí i rodiče, sestra a některé bývalé reprezentační kolegyně. Speciální oslavu ale Henkelová neplánuje. "Jako každý rok bude velká závěrečná party pro všechny týmy, tak to tam oslavím v neděli večer taky," řekla vítězka 22 individuálních závodů Světového poháru.

Kariéru završí v Norsku, kde v roce 1996 v Lillehammeru absolvovala první start ve Světovém poháru. V Oslu symbolicky předá štafetu juniorským mistryním světa Annice Knollové a Luise Kummerové, které čeká debut v elitním seriálu.

O tři roky mladší Bergerová strávila v SP o pět sezon méně než Henkelová, ale dokázala vyhrát o šest závodů více. Loučit se navíc může obhajobou celkového prvenství, neboť na druhém místě ztrácí 57 bodů na Finku Kaisu Mäkäräinenovou.

Reklama

Související témata: