Hlavní obsah

Harba se prostřílel ke kandidatuře na Hráče měsíce, konkurují mu Kadeřábek a Řezníček

Praha

Bosenští fotbalisté si připsali další dílčí úspěch v anketě Ligové fotbalové asociace (LFA) Hráč měsíce. Země, která za dva měsíce vyšle svou reprezentaci na mistrovství světa, se v hlasování fanoušků dočkala triumfu už loni v srpnu, kdy byl zvolen teplický kanonýr Aidin Mahmutovič. V říjnu se zase v nominaci objevil jeho krajan Jasmin Ščuk z Mladé Boleslavi. V aktuálním pokračování za měsíc březen se pak mezi trio vyvolených dostal jihlavský ostrostřelec Haris Harba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jihlavy Haris Harba oslavuje svůj gól na Slavii.

Článek

Odborná skupina vyhodnotila pět odehraných březnových kol a vybrala také sparťanského obránce Pavla Kadeřábka a příbramského útočníka Jakuba Řezníčka. Z užší nominace vzejde první vítěz ankety v roce 2014.

Harba má lví podíl na jarním vzestupu Jihlavy, který se odrazil i v nominaci na Trenéra měsíce, kde kandiduje kouč Vysočiny Petr Rada. Letní posila z Hradce Králové nastřílela v posledních čtyřech ligových startech pět branek, čímž zdvojnásobila svůj dosavadní gólový příspěvek. „Harba svými trefami táhne Jihlavu k bodovým ziskům," chválí rekordman v počtu ligových titulů Jiří Novotný.

Jedno z nejúrodnějších období ve své kariéře prožívá také Řezníček, jenž v průběhu března skóroval třikrát. Podílel se tak na jednom vítězství a dvou remízách a pomohl Příbrami vzdálit se z pásma bezprostředního ohrožení

Příznivce má na své straně i zadák Kadeřábek, jenž svůj přínos pro tým podpořil důležitým zásahem do znojemské sítě. Zodpovědně si plní i své defenzivní úkoly a také díky němu Sparta obdržela v posledních pěti utkáních jen dvě branky.

Pokud jde o Trenéra měsíce, Radovými konkurenty jsou Karel Jarolím z Mladé Boleslavi a Luděk Klusáček z Bohemians Praha 1905.

Počínaje dneškem se mohou do ankety aktivně zapojit fotbaloví fanoušci, kteří svými hlasy na webové stránce www.hracatrenermesice.cz rozhodnou. Hlasování potrvá do pondělí 7. dubna a poté bude oznámeno jméno vítěze.

Reklama

Související témata: