Hlavní obsah

Fábregase obdivuje Mourinho. Ze španělského tréninku ale musel po vyhazovu šlapat na kole

Curitiba

Nejrychleji vyřazeným celkem na probíhajícím světovém šampionátu v Brazílii byli překvapivě obhájci titulu Španělé. Ti po ostudném výprasku od Nizozemců a porážce s Chile na turnaji skončí po posledním duelu v základní skupině proti Australanům. A v táboře vládců světového fotbalu posledních let to pěkně vře. Slabé nasazení při tréninku v podání nové posily Chelsea Cesca Fábregase dokonce rozezlilo kouče Vicenta del Bosqueho natolik, že jej vyhodil z tréninku. Bývalému hráči Barcelony tak nezbylo, než sednout na kolo, a naštvaně šlapat na hotel.

Foto: Henry Romero, Reuters

Nekompromisní kouč španělského týmu Vicente del Bosque (uprostřed) vyhodil z tréninkové jednotky novou posilu Chelsea Cesca Fábregase.

Článek

Španělé si přijeli na MS do Brazílie pro obhajobu titulu, ale jejich obávaný styl Tiki-taka letos přestal být pro soupeře postrachem, a místo toho se stal terčem posměchu. „Tiki-taka je mrtvá,“ nechal se například slyšet legendární Diego Maradona v reakci na ostudný debakl v prvním duelu na šampionátu od Nizozemců (1:5).

Po této těžké fotbalové facce měli hráči z Pyrenejského poloostrova na šampionátu nůž na krku - buďto porazí Chile, nebo svým vypadnutím způsobí zatím největší šok MS. Nakonec platí druhá varianta, a španělskou družinu čeká po porážce 0:2 již pouze souboj o čest v posledním utkání skupiny proti nebezpečným Australanům.

V týmu úřadujících mistrů světa i Evropy zavládlo samozřejmě hluboké zklamání. Frustrace ze zpackaného šampionátu i vědomi toho, že pro mnoho slavných jmen šlo zřejmě o poslední vrcholnou akci v kariéře, se projevily také během sobotního tréninku.

V něm se podle deníku Daily Mail představil Cesc Fábregas v růžovém rozlišovacím tričku pro zamýšleného člena základní sestavy pro duel proti Austrálii. Čerstvá posila londýnské Chelsea ovšem předvedla natolik slabé nasazení, že se obvykle distingovaný kouč Del Bosque vytočil do nepříčetnosti, Fábregase z tréninku vyhodil a navrch jej poslal do hotelu na kole.

Tým je ze hry venku, Fábregas navíc nehraje

Španělský záložník neochotně uposlechl, ale spoluhráči jej museli uklidňovat, aby se nepustil do zbytečné výměny názorů se svým šéfem. Fábregasův dres pak převzal Xabi Alonso. Zda bývalý hráč Barcelony a Arsenalu přidá ke svým dosavadním dvanácti odehraným minutám na šampionátu další proti Austrálii, je zatím ve hvězdách.

Celý incident se pokusil zlehčit Raúl Albiol. „Neviděl jsem nic divného. Dokážu si ale představit, že je Cesc naštvaný z našeho vyřazení, stejně jako zbytek týmu,“ uvedl španělský obránce.

S podobnými výstřelky by ale Fábregas jistě tvrdě narazil u svého nového klubového nadřízeného Josého Mourinha. Úspěšný Portugalec nestrpí žádné podobné disciplinární přestupky, podobné chování při tréninkových jednotkách v klubovém komplexu v Cobhamu by pro Fábregase jistě mělo fatální důsledky.

Zatím je ale španělský fotbalista s národním celkem v Brazílii, a tak Mourinho může svou novou posilu na dálku jen chválit. „Je to přesně hráč, kterého potřebujeme - nejen pro své hráčské kvality, ale i pro jeho soutěživou povahu,“ rozplývá se Portugalec nad čerstvou akvizicí z Barcelony.

Zasáhne Cesc Fábregas do pondělního duelu Španělska proti Austrálii?
Ano, nastoupí v základní sestavě.
7,2 %
Ano, jako střídající hráč.
15,2 %
Ne.
77,6 %
Celkem hlasovalo 10671 čtenářů.

Reklama

Související témata: