Hlavní obsah

Slovácko - Liberec 2:3Slovácko pokřtilo nový trávník prohrou. Liberec rozhodl v oslabení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Košút (vlastní) 0 : 1
13. Valenta 1 : 1
38. Delarge 1 : 2
49. Došek 2 : 2
81. Frýdek 2 : 3
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka prohráli v 25. kole Synot ligy na novém domácím trávníku se Slovanem Liberec 2:3. Zachraňující se Severočeši potvrdili vzrůstající formu, v posledních čtyřech zápasech získali deset bodů. Už v první půli dvakrát vedli a vítězný gól vstřelil Martin Frýdek v době, kdy hosté hráli v deseti bez vyloučeného Fleišmana.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Michal Trávník (24) ze Slovácka a Jiří Fleišman (vpravo) a Soune Soungole z Liberce.

Článek

Hosté po vítězství nad Spartou hýřili od úvodních minut sebevědomím. Jednoduchými útočnými akcemi dostávali domácí zadáky pod tlak. Hned v úvodu po přihrávce Luckassena netrefil Fleišman volnou část branky. Hosté ovládli hru a v 10. minutě po rohovém kopu Frýdka hlavičku Luckassena odkopl před brankovou čárou stoper Košút tak nešťastně, že míč zaplachtil do vlastní sítě.

Slovácko se za celý úvodní poločas blýsklo pouze jedinou akcí ve 13. minutě, kdy po Divišově zpětné přihrávce Valenta přesnou střelou za hranicí trestného území vyrovnal. Většinu akcí Liberce zakládal ve středové řadě Pavelka, který kolmými pasy zásoboval na hrotu Lukassena, jehož další dvě vyložené šance zmařil až brankář Heča.

Slovácko zápolilo s kombinační přesností a k zakončení se dlouho nedostalo. Po kombinační chybě domácích fotbalistů naopak ve 38. minutě z bleskového protiútoku do otevřené obrany přidal druhý gól Delarge.

Frýdek zařídil Slovanu tři body

Oproti nevýraznému výkonu prvním poločase Slovácko zvýšilo po změně stran pohyb. Aktivita vynesla rychlé vyrovnání, když ve 49. minutě využil nedorozumění libereckých zadáků Došek, který dal svůj 13. gól v tomto ročníku. Liberecký Fleišman pak trefil letící míč rukou a po druhé žluté kartě byl vyloučen.

V početní výhodě mělo Slovácko čtvrthodinu výraznou převahu, v koncovce si však nedokázalo poradit s brankářem Hroššem. Naopak deset minut před koncem po další hrubce domácích zadáků si v klidu zpracoval míč Frýdek a zajistil hostům cenné vítězství. Slovácko potvrdilo, že se mu doma proti Liberci nedaří a z osmi posledních zápasů si připsalo už šestou porážku.

25. kolo fotbalové Synot ligy:
1. FC Slovácko - Slovan Liberec 2:3 (1:2)
Branky: 13. Valenta, 49. Došek - 10. Košút (vlastní), 38. Delarge, 81. Frýdek. Rozhodčí: Královec - Kordula, Kotík. ŽK: Fleišman, Frýdek, Luckassen, Soungole (všichni Liberec). ČK: 58. Fleišman (Liberec). Diváci: 4389.
Slovácko: Heča - Kuncl (78. Prajza), Mezlík, Košút, Šimko (72. Reinberk) - Diviš, Trávník, Kalouda (64. Šumulikoski), Valenta, Hlúpik - Došek. Trenér: Habanec.
Liberec: Hroššo - Sus, Karišik, Pokorný, Fleišman - Soungole - Delarge (71. Breznaník), Pavelka (85. Pimpara), Frýdek - Bakoš (62. Mudra) - Luckassen. Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: