Hlavní obsah

Pro olympijského vítěze milión korun

PRAHA

Vedení Českého olympijského výboru ve čtvrtek schválilo odměny pro sportovce a realizační týmy za medaile na ZOH v Turíně. Jejich výše vychází z předchozích her v Salt Lake City a Aténách. Za zlato v soutěži jednotlivců je opět jeden milión korun, za stříbro 500 tisíc a za bronz tři sta tisíc korun.

Článek

Pro dvojice je za zlato připraveno 1,2 mil. korun, za stříbro 600 a za bronz 400 000 korun. Čtyřčlenný tým, tedy štafeta nebo skokanské družstvo, se může těšit na částky 1,5 miliónu, případně 750 tisíc nebo 600 tisíc korun.

Zcela zvláštní kategorií jsou hokejisté, kteří si za zlaté medaile rozdělí mezi sebou 10 miliónů korun, 7 miliónů za stříbrné a 5 miliónů za bronzové. Ze schváleného rozhodnutí také vyplývá, že u kolektivů rozhodne vedení ČOV o výši odměn pro jednotlivce podle jeho podílu na úspěchu. Nejvyšší částka však nesmí přesáhnout jeden milión korun.

Realizační týmy úspěšných sportovců si rozdělí částky 190, 130 a 80 tisíc Kč. Pokud sportovci, o které se stará jeden realizační tým, získají více medailí, odměny se sečtou a vedení ČOV rozhodne, kolik komu z jeho členů připadne.

Reklama

Související témata: