Hlavní obsah

Na Ronalda míň než na Čechy. Ve fanzóně ostře střežená pohoda

Paříž

Do boje půjdou Portugalci na fotbalovém ME až mezi posledními, ale už i oni rozbili tábor ve Francii a na otevřeném tréninku vypustili na scénu největší hvězdu - Cristiana Ronalda. Dorazily stovky fanoušků, podle všeho ale ne tolik jako třeba na první český trénink v Tours, kde se na tribunách sešlo 4000 místních.

Ronaldo absolvoval první trénink před EURO.Video: Reuters

 
Článek

Fanouškovská zóna u Eiffelovky se plní lidmi.

V Paříži, resp. ve čtvrti Marcoussis, byli na Ronalda a spol. zvědavi hlavně portugalští fandové. Především ti žijící ve Francii. Ta v padesátých letech zažila migrační vlnu Portugalců, z nichž se řada usadila v metropoli.

„Je nás tu spousta, nikdo nezapomněl, odkud pochází. Jsme hrdí na tento tým," poznamenal jeden z fandů pro Reuters.

Francouzským rodákem je shodou okolností i brankář Portugalců Anthony Lopes. „Máme nejlepšího světového hráče a lidé mluví samozřejmě hlavně o něm, ale není sám, je tu dohromady 23 kvalitních fotbalistů, " reagoval lyonský gólman na nadšení, které vyvolal u diváků pohled na Ronalda, jehož tým hraje první zápas 14. června s Islandem.

Portugalci mohli využít tréninkové středisko, které v minulosti využili i francouzští ragbisté. V centru Paříže - pod Eiffelovou věží mezitím už naplno žije fanzóna. Ve čtvrtek večer tohle místo v centru města zažilo velkolepé vystoupení Davida Guetty beze stop obav z možných problémů, dnes už přijde na řadu sledování fotbalu - otevíracího duelu mezi domácími fotbalisty a Rumunskem. Pohodu hlídají stovky strážců.

Reklama

Související témata: