Hlavní obsah

Nejvíce zklamal skokan Janda

PRAHA

Kdeže prosincové a lednové sněhy jsou, může si říkat Jakub Janda. Nepovedené lety na lyžích a následné osočování lidí kolem něho mu totálně vzaly pohodu a s ní odešla i forma. Jandovo 10. a 13. místo nelze měřit podle Salt Lake City, ale vítězstvím na Turné čtyř můstků a vedením ve Světovém poháru. Olympiáda nemusí vyjít, ale tohle byl propadák a ztráta historické šance, která se už zřejmě nebude opakovat.

Článek

Víc se čekalo od slalomářky Šárky Záhrobské, její výkony jsou propadákem číslo dvě a vůbec v tom není úvaha, zda měla, nebo neměla reálnou šanci na medaili. Prostě zklamala. Ostatní sjezdařky byly olympijskými turistkami, byť jim nelze upřít bojovnost.

K totálním propadákům patří tragické výkony biatlonistek. Jen o malinko lepší byli jejich kolegové, ale na špičku neměli. Doslova hrůzu nabídli svými výkony sdruženáři a nic na tom nemění ani osmé místo štafety, které bylo ve skutečnosti předposledním. Kde bere formu už dlouho nepotkavší Ladislav Rygl drzost stěžovat si na nezájem a nepřízeň médií, když před nimi po svém výbuchu utíká zbaběle přes ploty...

Sáňkaři, bobisté, snowboardisté a krasobruslař Tomáš Verner jsou rovněž klasickými příklady "účastníků" olympiád bez ambicí a nadějí, ale ti si alespoň na nic nehrají a neslibují ani možná překvapení.

Akrobat Aleš Valenta, obhájce olympijského zlata, se nedostal do finále, což je nepochybně neúspěch. Obhajovat přijel se zraněním, které si obnovil, ale bojoval i s nepřízní osudu a rozhodčími. Porážku vzal jako chlap, na nic se nevymlouval. Jinak sporty, v nichž rozhodují především známky rozhodčích, nemají s rovnocenným olympijským metrem nic společného. Doplatili na to jak Valenta, tak Nikola Sudová.

Reklama